Hlavní obsah

U fotbalistů Příbrami skončil trenér Nádvorník

PŘÍBRAM

U fotbalistů Příbrami skončil po sérii špatných výsledků trenér Roman Nádvorník. Čtrnáctý klub prvoligové tabulky to oznámil na své internetové stránce s tím, že o příchodu nového kouče intenzivně jedná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Nádvorník

Článek

Příbram je prvním týmem v lize, který mění trenéra podruhé během této sezony. Nádvorník přišel k Litavce po 11. kole za odvolaného Martina Hřídela, ale premiéra na prvoligové lavičce mu nevyšla. Středočeši pod jeho vedením nedali v žádném utkání víc než jeden gól a s pouhými 13 vstřelenými brankami jsou nejméně produktivním celkem soutěže.

Osudným se Nádvorníkovi staly nynější série pěti porážek a 399 minut bez vstřelené branky. "S Romanem Nádvorníkem jsme kvůli špatným výsledkům ukončili spolupráci. Tato rozhodnutí se nedělají jednoduše, ale po sérii pěti porážek v řadě a strašidelném skóre nemůžeme jednat jinak," uvedl ředitel klubu Petr Větrovský.

Mužstvo přechodně vedou asistenti František Kopač a Jiří Ryba. "Jednáme o příchodu nového trenéra velmi intenzivně, rádi bychom jej měli na stadionu každým dnem. Uvidíme, jak se nám to povede," prohlásil Větrovský.

Připustil, že příbramské vedení ke změně trenéra sáhlo jen velmi nerado. "Tuto změnu jsme dlouho nechtěli dělat. Ta zásadní změna musí proběhnout u hráčů. Mnozí z nich si neuvědomují, že hrají ligu. Góly za ně trenér dávat nebude. Musejí přidat v přístupu na hřišti i mimo něj," dodal ředitel středočeského klubu, který má na čtrnáctém místě tabulky náskok tří bodů před patnáctým Brnem a v posledních pěti ligových kolech bude bojovat o udržení.

Nádvorníkovo odvolání je šestou změnou na prvoligové lavičce v této sezoně. Ve Slavii na podzim skončil Karel Jarolím, v Ostravě Miroslav Koubek, v Liberci Josef Petřík a v Příbrami Hřídel. Na jaře nahradil v Brně Karla Večeřu René Wagner.

Reklama

Související témata: