Hlavní obsah

Žižkov hledá cestu z krize a trenéra

PRAHA

Předposlední místo okupují fotbalisté Viktorie Žižkov po dvanácti kolech Gambrinus ligy. Pod taktovkou nového trenéra Václava Hradeckého získali v šesti zápasech dva body, vypadli z Poháru UEFA s dánským Bröndby Kodaň a v Poháru ČMFS nepostoupili přes Choceň.

Foto: archiv

Žižkovští fotbalisté v probíhající sezóně mnoho důvodů k radosti nemají... Na snímku Jiří Sabou.

Článek

Vedení klubu ve čtvrtek přiznalo, že hledá jiného trenéra. Mužstvo začalo sezónu pod taktovkou Vítězslava Lavičky, který Žižkov v minulé sezóně dovedl k třetímu místu.

Po šesti kolech probíhajícího ročníku měli jeho svěřenci šest bodů a byli na desátém místě. Nespokojené vedení Lavičku nečekaně odvolalo a do funkce hlavního trenéra obsadilo Hradeckého. Jeho bilance je však žalostná.

Dva body za remízy s Opavou a Jabloncem, jediný vstřelený gól a propadáky v pohárových soutěžích. Nikoho proto nepřekvapuje, že Hradeckého židle se houpe. Kdo bude třetím trenérem, jenž se letos chopí ve Viktorii žezla, není jasné.

Zaměřeno na Hřebíka

"Oslovujeme jisté trenéry. Někteří jsou volní a jiní, které bychom třeba chtěli, mají angažmá. Není to jednoduché, ale jednání probíhají. Nemohu říct, kdy ke změně dojde. Může to být tento týden či v pondělí, nebo v zimě," prohlásil prezident Viktorie Luděk Vinš.

Je přesvědčen, že vše je otázka psychiky. V zákulisí se silně spekuluje o příchodu trenéra Jaroslava Hřebíka, který naposledy vedl pražskou Spartu.  O jeho služby má však eminentní zájem Spartak Moskva. Je pravděpodobné, že pokud by se zkušený kouč nedomluvil na smlouvě v Rusku, přijme nabídku ze Žižkova.

Reklama

Související témata: