Hlavní obsah

Kuka nabídnul odchod ze Slavie

PRAHA

Pětatřicetiletý útočník fotbalové Slavie Pavel Kuka se v pondělním duelu se Synotem po dlouhé době objevil v základní sestavě, neproměnil několik šancí, ale mezi fanoušky se mnohem více mluvilo o jeho rozhodnutí vyvázat se ze smlouvy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka

Článek

Bývalý kapitán nejprve nechtěl o situaci hovořit, po chvíli však upřesnil výsledek schůzky s vedením týmu. "Domníval jsem se, že Slavii nejsem na lavičce příliš platný, a tak jsem situaci chtěl řešit. Nabídnul jsem svůj odchod jako jedno z možných řešení," uvedl Kuka.

"Po derby se Spartou jsem byl přesvědčovaný, že týmu pomůžu více jako náhradník. Kým? To nechci rozebírat," pokračoval vicemistr Evropy z roku 1996 a přiznal, že dalším důvodem byl i fakt, že měl na některé věci odlišné názory.

:. ANKETA
Domníváte se, že je Pavel Kuka stále obávaným kanonýrem? Hlasujte na konci článku.

Těžce se dostával do hry

"Více mě mrzí neproměněné příležitosti. Ale hrál jsem asi po šesti týdnech a je těžké se do toho dostat," vysvětloval hráč, jehož jméno hrstka fanoušků, která si na Strahov našla cestu, několikrát vyvolávala.

Překvapený z rozhodnutí svého spoluhráče a kamaráda byl i další navrátilec do sestavy brankář Radek Černý. "Dozvěděl jsem se to až před zápasem. Mrzelo by mě, kdyby odešel další hráč, jehož srdce patří Slavii," uvedl zkušený gólman.

Reklama

Související témata: