Hlavní obsah

Mareš si musí zvyknout na větší tlak, glosuje teplický Rada odchod opory

TEPLICE

Už o čtyři hráče základního kádru přišli od skončení minulé sezóny fotbalisté Teplic. Obránce Vidlička a ofenzivní záložník Mareš zamířili do pražské Sparty, dlouholetý lídr mužstva Verbíř ukončil kariéru a útočník Došek jde zkusit štěstí do Slovácka.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

„Mareš chtěl jít do Sparty, což byla věc pro vedení, jestli mu dá zelenou. Nikoho nevyháním a naopak mu ani nechci bránit v odchodu, pokud ho láká Sparta. Nenutil jsem ho, aby v Teplicích zůstal. Teď už je ve Spartě na hostování a musí se ale připravit na větší tlak, než na jaký byl dosud zvyklý,“ uvedl teplický trenér Petr Rada.

„Vím, že i Libor Došek dostal nabídku odjinud. Dlouho ji zvažoval, rozhodl se odejít a já jsem mu rovněž nebránil. Měl v Teplicích šanci bojovat o místo jako ostatní, ale dal přednost jinému klubu, což akceptuji. Zaznamenal jsem, že se už střelecky prosadil i v novém dresu,“ glosoval kouč odchod zkušeného forvarda.

Tepličtí mají za sebou soustředění v Modré u Děčína, které si zpestřili zápasem s Dynamem Drážďany a v německém Cottbusu. V sobotu se ještě představí v Mostě proti Aue.

„V Modré jsem byl spokojený. I v minulosti jsem chtěl se svým týmem, ať jsem trénoval i jinde, absolvovat soustředění právě tady. Někdy byl ale areál obsazený. Teď je výhodou, že to máme blízko do Teplic, kdyby se něco stalo. Naštěstí všechno proběhlo bez problémů. Jsem rád, že kádr dobře pracuje,“ líčil kouč. Na co se zaměřuje v přípravě? „Chceme stabilizovat obranu, abychom nedostávali tolik branek jako Teplice v loňské sezóně,“ zdůraznil Rada.

Smlouvu s klubem prodloužil ofenzivní záložník Štěpán Vachoušek. „Rozhodl jsem se zůstat kvůli dětem, prostě kvůli rodině, kterou mám v Teplicích. Vše se odvíjelo i od toho, že nás trénuje pan Rada,“ svěřil se Vachoušek. „Ale záleželo na tom, jestli se domluvím s vedením klubu. Vyjednával jsem i s kamarádem Pavlem Verbířem, který je sportovním manažerem. Zachoval se jako pravá ruka ředitele. Do nové sezóny jdu s tím, že chceme napravit loňskou sezónu. Vím, že v týmu je řada mladých hráčů. Ale ne všichni ještě mají trvale na ligu, a tak by se mohla projevit i role starších hráčů, k nimž věkově patřím,“ dodal Vachoušek.

Reklama

Související témata: