Hlavní obsah

Plzeň se na Kodaň naladila výhrou na Dukle. Liberec po výhře vede ligu

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň navázali na parádní představení z play-off Ligy mistrů i v domácí Gambrinus lize, když na Julisce porazili ve čtvrtém kole Duklu Praha 4:2. Západočechům pomohl k výhře hrubými chybami domácí gólman Rada. Obhájci titulu tak vyhráli podruhé za sebou a stoupají tabulkou. Ligu však vedou fotbalisté Liberce, kteří si i ve čtvrtém kole udrželi neporazitelnost, když vyhráli v Příbrami utkání plné zvratů 3:2 a zvítězili tak podruhé za sebou na hřišti soupeře.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňská radost z gólu do sítě Dukly.

Článek

Plzeň i bez svého kapitána Pavla Horvátha, Milana Petržely a Mariána Čišovského předváděla svůj typický kombinační ofenzivní fotbal, který ji už po první půli přinesl uklidňující dvoubrankový náskok. Na obou stranách se blýskli dvougóloví střelci. Za Plzeň dvakrát nádherně skóroval Václav Pilař, neméně pěkné trefy přidal domácí Marek Hanousek.

Plzeň sice nováčka soutěže přehrávala, ale k výhře jí hodně pomohly dvě nepochopitelné hrubky domácího brankáře Rady, které pomohly hostům k úvodnímu gólu a k brance na 3:1.

Brankář Dukly Filip Rada se marně snaží zabránit čtvrtému gólu, akci sleduje David Limberský z Plzně. foto: ČTK/Zbyněk Stanislav

Liberec udržel neporazitelnost

Fotbalistům Příbrami proti Liberci parádně vyšla poslední pětiminutovka první půle, v níž však měli jinak spíše navrch hosté. Těsně před odchodem do kabin se pak zásluhou Ricky dostali Příbramští do vedení. Utkání ale nabralo na pořádných obrátkách po hodině hry, kdy padly v rozmezí pěti minut tři góly.

Nejprve Liberec zásluhou Rabušice a Váchy otočil vývoj zápasu, ale z vedení se radoval jen tři minuty, pak po dorážce srovnal Wágner. Favorizovaný Liberec ale nakonec vydoloval v Příbrami všechny tři body, o nichž rozhodl vítěznou trefou sedm minut před koncem druhou brankou v zápase Rabušic.

Čtvrté kolo Gambrinus ligy
Pátek
Jablonec - Ostrava 4:0
Branky: 34., 57. a 89. Lafata, 41. Beneš.
Sobota
Příbram – Liberec 2:3on-line
Branky: 45. Ricka, 69. Wágner - 64., 83. Rabušic, 66. Vácha
Dukla – Plzeň 2:4on-line
Branky: 56., 88.  Hanousek - 23. Jiráček, 44., 80. Pilař, 72. Ďuriš
Neděle
17.00Sparta – Hradec Královéon-line
17.00Ml. Boleslav – Vikt. Žižkovon-line
17.00Bohemians – Č. Budějoviceon-line
17.00Olomouc – Slováckoon-line
Pondělí
18.30Teplice - Slaviaon-line

Reklama

Související témata: