Hlavní obsah

Snad už jsem si smůlu vybral, přeje si sparťan Kušnír

Ligový podzim obránci Sparty Ondřeji Kušnírovi moc nevyšel. V derby se Slavií musel o poločase střídat. V tu chvíli sedmadvacetiletý fotbalista netušil, že pro něj podzim skončil...

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalista Sparty Ondřej Kušnír

Článek

Jak jste na tom po zlomenině kotníku?

Rekonvalescence prasklé navikulární kosti na levé noze byla dlouhá. Asi pět týdnů jsem měl sádru, pak chodící botu. Trénovat jsem začal asi měsíc před Vánoci. O dovolené jsem se připravoval individuálně, plaval, hodně chodil, dělal spinning, později jsem začal běhat. Už jsem na tom v rámci možností dobře. Těším se na zimní přípravu, kterou bych měl absolvovat s minimem úlev. Pochopitelně fotbal na umělém povrchu nejspíš vynechám, ale jinak chci dělat maximum, co noha snese.

Nepřipadáte si jako smolař. Zranění vás v posledních letech provázejí dost často...

Rok a půl mám smůlu. Před tím jsem neměl vážnější zranění. S tím nic nenadělám, jen musím být trpělivý a věřit, že tohle bylo poslední zranění, které mě vyřadilo na tak dlouhou dobu.

Na Letné sice zůstal trenér Hašek, ale změnil se sportovní šéf i realizační tým. Znamená to pro vás větší šanci pro návrat?

Myslím si, že startovní čára bude pro všechny stejná. Každý z hráčů do přípravy půjde s tím, aby se připravil na jaro co nejlépe, popral se o místo v základní sestavě a pomohl k zisku titulu.

Bude návrat do základní sestavy těžký?

To je ve Spartě vždycky. Kádr je hodně silný a Vlasta Vidlička hrál velmi dobře.

Poperete se případně o nominaci na EURO?

Rád bych, ale u mne to je vždycky o zdraví. Pokud budu fit a budu hrát, pak určitě.

Považujete šestibodový náskok po podzimu za dostatečný?

Záleží na nás, jestli ho udržíme nebo ještě zvětšíme. Ztratit ho nesmíme. Jaro bude i výchozí pozicí pro přípravu týmu na podzimní boj o pohárovou Evropu. S tím také musíme počítat. Jestliže teď je hlavním cílem titul, pak na podzim to bude postup do Ligy mistrů.

Co očekáváte od Jaroslava Hřebíka?

Je hodně náročný, ale s tím musíte ve Spartě vždycky počítat. Tam jsou nejvyšší nároky.

Reklama

Související témata: