Hlavní obsah

Ostrava začala s osmadvaceti fotbalisty a bez posil

OSTRAVA

Ostravští fotbalisté dnes odstartovali zimní přípravu bez posil. Podzimní kádr Baníku už dříve opustili obránce Pavel Dreksa s univerzálem Pavlem Malcharkem, klub se rozhlíží i po možných posilách a seznamu vytipovaných jmen stále vévodí někdejší ostravský útočník Tomáš Mičola z francouzského Brestu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Ostravy na tréninku

Článek

Čtrnáctý celek podzimu zahájil přípravu na jarní boj o záchranu s osmadvacetičlenným kádrem, doplněným o několik hráčů třetiligové rezervy. Z hostování v Čáslavi se vrátil útočník Tomáš Vrťo, scházeli naopak ještě arménský reprezentant do 21 let Gevorg Badaljan, který přiletí v průběhu dneška, nemocný gólman Lukáš Krbeček i útočník Václav Svěrkoš, jenž se po dovolené v zahraničí připojí ve čtvrtek.

"V zimě bude prostor, aby se mužstvo ještě více dalo dohromady, a už jen tím se kvalitativně posune dále dopředu," řekl novinářům trenér Pavel Malura.

Přestože velké změny se nedají na Bazalech očekávat, hráčský pohyb nastane. Baník se zajímá o svého bývalého gólmana Martina Rašku, jehož pozici v Trnavě může zkomplikovat chystaný příchod sparťana Luboše Kamenára. Souhlas k odchodu platí stále pro útočníka Zdeňka Šenkeříka.

Pokračují jednání s ofenzivním fotbalistou Mičolou, který v Brestu nedostává prostor, ale je stále pravděpodobnější, že francouzský klub ho na jaře nechá hostovat v jiném zahraničním týmu.

"Pokud má někdo přijít, musíme být přesvědčeni, že nám ten hráč okamžitě pomůže. Musí to být vyzkoušená kvalita. Jsme v kontaktu s několika hráči, během příštích dnů se to budeme snažit dotáhnout," uvedl Malura.

Ostrava se bude připravovat v domácích podmínkách. První přátelské utkání sehraje 11. ledna proti Olomouci B, v únoru pak zamíří na soustředění do Turecka, kde její síly prověří polský Chorzow, uzbecký Bunjodkor, gruzínské Kutaisi a kazašská Astana.

Reklama

Související témata: