Hlavní obsah

Po zisku musel jít dohola, teď prohrál trenér Vrba další sázku a přišel o svetr se svými soby

PLZEŇ

Konečně ho obrali o jeho vytahaný, ale tolik oblíbený svetr zdobený soby i s pěkně vyvedeným parožím. Tedy, plzeňský kapitán Pavel Horváth o tuhle relikvii trenéra Pavla Vrbu obral, protože nad ním vyhrál sázku. „Žádná sázka. Jen jsme se s trenérem dohodli, že nemusím začínat s naprogramovaným běháním už 16. prosince, pokud po Novém roce srazím váhu pod osmaosmdesát kilo. A on dal všanc svetr, na němž si tolik zakládal,“ vysvětloval viditelně pohublý Horváth, jak k cenné relikvii přišel.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jednu sázku už trenér Pavel Vrba prohrál. To když musel po zisku titulu dohola. Teď přišel i o oblíbený svetr.

Článek

Z Vrby si plzeňští fotbaloví módemani utahovali už dlouho. Z jeho vytahaného, ale tolik milovaného svetru s norským vzorem vyšperkovaným i zmiňovanými soby ještě víc. Trenér se ho však nechtěl za nic na světě vzdát.

Před rozchodem na vánoční dovolenou však udělal chybu, že se nechal Horváthem vyhecovat. Moc totiž nevěřil tomu, že by jeho kapitán nadbytečná kila shodil. Zvláště během Vánoc.

„Pravda leží na hřišti. Jsem připravený postavit se na váhu,“ hlásil očividně pohublý Pavel Horváth, když dorazil na první trénink Viktorie v novém roce.

„Slyšel jsem, že zhubnul na 87 kilo,“ nevěřil vlastním očím trenér, který nechtěl připustit, že prohrál další sázku. Loni se totiž s hráči vsadil, že když získají mistrovský titul, půjde dohola. Slibu skutečně dostál a nechal se vylepat řečeno oblíbenou terminologií jeho sparťanského trenérského kolegy Chovance na lebkouna. Teď ovšem nechtěl připustit, že prohrál další sázku.

Kila sice shodil, každým krokem však při zahájení přípravy Pavel Horváth šetřil. Proto dojel na tréninkové hřiště na motokoloběžce.foto: www.fcviktoria.cz

„Dám mu ale ještě týden, protože věřím, že se na oněch osmaosmdesát dostane,“  zahlásil okamžitě s pevnou vírou v Horvyho apetit.

„To tak. Čeká, až si dám večeři na Parkáně, aby mě mohl zvážit. Mám však plán, jak budu váhu držet,“ reagoval promptně Horváth, protože o trenérův svetr už dlouho moc a moc stojí. Že by se však jednalo o nějakou proslulou relikvii amerických hvězd, kterou si přivezl z prosincové cesty do zámoří, to odmítl.

Z Ameriky si dovezl jiné kousky. „Dres Jardy Špačka a také brusle, které jsem hned využil. Nic moc to ale nebylo, protože jsem během dovolené stihl jen pět šest hokejových mačů,“ prozrazoval, co mu také ke shazovaní nadbytečných kil pomohlo.

Na první trénink dorazil plzeňský kapitán Pavel Horváth viditelně pohublý...foto: www.fcviktoria.cz „Trenérův svetr má velkou historickou hodnotu a já ho prostě chci,“ vysvětloval Horváth, kde sbíral motivaci. K čemu ho ale použije, v tom zatím jasno nemá. „Určitě se ale hodí. Třeba až budeme dělat zápisné,“ spekuloval a dokonce nahlas uvažoval, kolik sezón na ligové scéně ještě odkroutí.

„Pokud budu zdravý a budu schopen podávat výkony jako dosud, doufám, že nastávající jaro nebude poslední. Možná ale předposlední,“ meditoval s vírou, že vytoužený trenérův svetr mu pomůže nejen k motivaci, ale i překonání všech nástrah zimní přípravy, kterou on nemusí.

„Běhání mě opravdu nebaví. Zvlášť, když musím klusat někde sám v lese. V Plzni sice běhám také sám, protože ostatní jsou rychlejší, ale alespoň se s nimi někde na okruhu potkávám,“ utahoval si sám ze sebe.

Teď ho při polykání tréninkových dávek bude hnát i vidina trenérova svetru. „Je zabalený v igelitce. Pokud si Pavel i po týdnu váhu udrží, svetr dostane,“ slíbil trenér Vrba, že je připraven se s vytahaným svetrem sice nerad, ale přece jen rozloučit.

Reklama

Související témata:
Svetr