Hlavní obsah

Baník trápí zranění, mimo hru jsou záložníci Ferenčík a Poliaček

OSTRAVA

Zranění záložníků Pavola Poliačka s Milanem Ferenčíkem komplikují přípravu fotbalistů Ostravy. Oba slovenští krajní středopolaři, kteří aspirují na místa v základní sestavě Baníku, nemohou vyléčit bolavé achilovky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostravský Baník trápí zranění.

Článek

Do přípravy čtrnáctého celku nejvyšší soutěže zasáhla zranění. Kouč Pavel Malura, který už chce začít se sehráváním základní sestavy, nemůže stále počítat se dvěma rychlostními typy na okraj zálohy. Ferenčík laboruje s patou delší čas a ještě se nezapojil ani do přípravných zápasů, Poliaček si na podobný problém začal stěžovat po dvou týdnech přípravy na umělé trávě.

"Reálně hrozí, že s námi nepoletí do Turecka," řekl Malura pro klubový web. Do Antalye má tým odletět příští týden. "U Ferenčíka očekáváme zlepšení, ale nezasáhl ani do jednoho utkání, takže bude pravděpodobně trénovat doma. Složitější je stav Poliačka. Když vynechal tréninky, všechno se stabilizovalo, jenže po zapojení do přípravy se bolesti ozvaly znovu," prohlásil Malura.

Rychle se už naopak zlepšuje zdravotní stav dlouhodobého maroda Zdeňka Šmejkala, který loni v létě prodělal operaci křížových vazů v koleni. "Dokonce zvažuji, že by proti původním předpokladům odletěl s námi do Antalye," uvedl Malura.

Reklama

Související témata: