Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 1:2Lafata devatenáctou trefou pokořil Klokany

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Piták 0 : 1
83. Lafata 0 : 2
0. Vyhnal 1 : 2

PRAHA

David Lafata, kanonýr Jablonce, devatenáctým gólem sezóny rozesmutnil fotbalisty Bohemians 1905 při nedělním souboji v Edenu. Šťastnou trefou ve skluzu zajistil Severočechům těsné vítězství.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost jabloneckého kanonýra Davida Lafaty.

Článek

Možná pod dojmem minuty ticha za nedávno zesnulého Lukáše Přibyla, bývalého klubového šéfa, předváděli hráči Bohemians 1905 v prvním poločase bídný výkon. Špatně kombinovali, nebyli schopni kloudné přihrávky, v ofenzivě byli naprosto neškodní a nebýt dalekonosných pokusů Bartka a Abrahama, Špit by mezi tyčemi hostující svatyně vůbec nemusel být.

Jablonečtí se tak snadno ujali vedení, když Kopicův přízemní centr na malé vápno poslal do sítě nikým nekrytý Piták - 0:1. Severočeši pak ještě několikrát načapali domácí defenzivu v nedbalkách, jenže Piták, Jarolím ani Lafata míč do sítě propasírovat nedokázali.

Posledních dvanáct minut první půle se pak dohrávalo spíše z povinnosti, když fanoušci Bohemians symbolicky ve 33. minutě, podle věku zesnulého Lukáše Přibyla, roztáhli za jednou z branek obří fotografii bývalého klubového šéfa doplněnou obřím nápisem Nezapomeneme.

Poslední rozloučení

Brankář Bohemians Radek Sňozík zakopl míč do autu, hráči obou týmů zůstali stát a minutovým potleskem společně s fanoušky se s Přibylem naposledy rozloučili.

Po přestávce byli domácí borci jako vyměnění. Ne že by přestali kupit chyby v defenzivě, nicméně byli mnohem nebezpečnější před brankou Špita. Po Vyhnalově centru se sice Budinský ještě k dorážce do prázdné branky neprotlačil, následně se pak rána Hartiga otřela jen o břevno, ale za odvahu byl pražský tým odměněn, když Bartkovu ránu vyraženou Špitem pohodlně dorazil do sítě Vyhnal.

Jablonec doplácel na chybějící přesnost. Většinu centrovaných míčů lehce stahoval do náruče Sňozík, a když se hosté k jeho svatyni prodrali po zemi, rána Pitáka po Jarolímově přihrávce šla rovněž jen do rukavic brankáře Bohemians.

Osm minut před koncem zůstal poprvé v zápase v pokutovém území volný nejlepší ligový kanonýr David Lafata a skluzem dorazil do sítě centr Kovaříka z levé strany - 1:2. Severočeši pak výhru s přehledem kontrolovali.

17. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - Baumit Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 59. Vyhnal - 11. Piták, 83. Lafata. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Moláček. ŽK: Žižka, Abraham - Loučka. Diváci: 2199.
Bohemians 1905: Sňozík - Moravec, Lukáš, Cseh, Žižka - Budínský (88. Orolín), Borek (77. Kaufman), Abraham, Bartek - Hartig (69. Kraják), Vyhnal. Trenér: Medynský.
Jablonec: Špit - Eliáš, Zábojník, Pavlík, Novák - Kopic (69. Vošahlík), Jarolím, Loučka, Piták (74. Vaněk), Kovařík (90. Jablonský) - Lafata. Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: