Hlavní obsah

Kulič vzal Spartě body, ale zůstává na zemi

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Českobudějovický útočník Marek Kulič v utkání se Spartou zářil. Nahrál na první gól Dynama a v závěru vyrovnal na konečných 2:2. "Sparta byla ohromnou motivací. Chtěli jsme pokračovat v naší sérii a dokázat, že si sem z Letné nepřijeli pro tři jisté body," řekl pak útočník, který umí zahrát jako fotbalový Pánbůh nebo naopak shořet jako papír.

Článek

Ligové kopačky obouval v Lázních Bohdaneč, Drnovicích a Příbrami. Už za sebou má i různé testy v zahraničních klubech, ale pokaždé se vrátil. Na jihu Čech se prý cítí zatím ze všech štací nejlépe. V předešlých působištích měl občas problémy s trenéry. Na sparťanského Kotrbu prý nemá ze společného působení v Příbrami nejlepší vzpomínky.

V sobotu byl nejlepším hráčem zápasu. Po dvou zahozených příležitostech nahrával na kontaktní gól Dynama a pak sám vyrovnal. "Šel jsem ze strany na Hübschmana. Pokusil jsem se ho obhodit, což mi vyšlo. Na šestnáctce jsem viděl volného Martina Vozábala, tak jsem mu míč poslal, on to trefil a bylo to. Ten gól byl moc důležitý, protože nás vrátil do hry. Pak jsme to zkusili vabank a povedlo se nám vyrovnat," nabídl svůj pohled na velice důležitý moment zápasu, kdy po jeho akci padl vyrovnávací gól. V obou případech evidentně neměl problémy s reprezentačními obránci.

"Gruber potáhl míč po levé straně. Já jsem si křikl, on se na mě podíval a dal míč pod sebe, pak už mi zbývalo jen trefit prázdnou branku, protože Blažek byl mimo. To nebyl problém," popsal svoji vyrovnávací trefu osmadvacetiletý útočník. Na kontě už má devětadvacet ligových branek.

Konec se nekonal

Také jemu se zápas líbil. "Přišlo hodně diváků, hrál se fotbal nahoru dolů s mnoha šancemi. My jsme vybojovali se Spartou bod a prodloužili svou sérii bez porážky. Boji o záchranu bychom se už měli bez problémů vyhnout," liboval si, ale vzápětí přiznal... "Po druhém gólu Sparty nám nebylo nejlépe. Když vede 2:0, bývá to většinou pro soupeře konec. To asi v tu chvíli prolétlo hlavou nejen mně, ale prostě jsme se hecli a zkusili to. Kontaktní gól přišel včas a náš konec se nekonal...."

Nad ztrátou obhájce titulu rozhodně nehořekoval. "Že jsme zřejmě připravili Spartu o titul? Asi ano. Jestli bude Baník dál vyhrávat, pak určitě. Asi to byl z tohoto pohledu tady její konec. Takový je fotbal," pokýval hlavou s úsměvem ve chvíli, kdy ještě nemohl tušit, jak dopadne vedoucí Baník v Blšanech.

O českobudějovických cílech na konci soutěže nechtěl nijak hluboce přemýšlet: "Hlavně musíme vydržet v těchto výkonech co nejdéle a pak uvidíme, jaké z toho bude konečné umístění. Zůstáváme na zemi. Tentokrát jsme měli i kus štěstí, rozhodně si nestavíme vzdušné pohárové zámky. Jdeme zápas od zápasu."

Reklama

Související témata: