Hlavní obsah

Korupce plzeňských fotbalistů - důkazy nejsou

PRAHA

Minulý týden se českými médii rozšířila zpráva o korupci plzeňských fotbalistů, kteří měli vzít úplatek za prohru svého týmu v ligovém zápase s Baníkem Ostrava. Aféru odstartoval článek v Plzeňském deníku, který uváděl, že policie dokonce vlastní videozáznam braní úplatku. To však policie vzápětí popřela a stejné stanovisko zaslala i disciplinární komisi ČMFS.

Foto: Novinky

DEFAULT TITLE

Článek

Předseda disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi dnes obdržel dopis z Policejního prezídia. "Policejní prezídium prošetřilo všechny okolnosti případu údajné korupce plzeňských fotbalistů a nenašlo žádné důkazy o tom, že by výsledek utkání s Baníkem Ostrava byl zmanipulován," citoval pro Sport.cz Károlyi z dopisu, který podepsal náměstek policejního prezidenta Vladislav Husák.

"I nadále jsme s Policejním prezídiem v kontaktu, a pokud by došlo k nějakým novým skutečnostem v tomto případu, budeme o všem informováni, dodal Károlyi.

Plzeňský deník ve čtvrtek s odvoláním na důvěryhodný zdroj přinesl informace, že policie má videokazetu, usvědčující plzeňské fotbalisty, že v kavárně U Maxima převzali po prohraném utkání s Ostravou tři čtvrtě miliónu korun.

Policie však existenci videokazety nikdy nepotvrdila a dnes výslovně uvedla, že videozáznam ani žádný jiný důkaz nemá. Plzeňský klub mezitím přišel s prohlášením, že hráči byli vyřazeni z kádru kvůli podezření, že sázeli proti svému klubu.

Švejnohu však už v sobotu večer klub očistil, takže v neděli šestadvacetiletý záložník už opět hrál ligu. V divizním exilu tak zůstává jen Barteska. Disciplinární komise se případem sázek bude zabývat ve čtvrtek.

Baník Ostrava se cítí být neověřenými informacemi Plzeňského deníku poškozen a chystá žalobu na vydavatele, jímž je Vltava- Labe-Press.

Reklama

Související témata: