Hlavní obsah

Slavia porazila Olomouc a je druhá

PRAHA

V sobotním souboji o druhé místo v pořadí fotbalové ligy na pražském Strahově byla úspěšnější domácí Slavia, když ukončila jarní neporazitelnost Olomouce výhrou 3:1. Sešívaní mají po 27 kolech stejný počet bodů jako mužstvo z Hané, ale mají lepší skóre. O druhou pozici ji však může připravit Sparta, která hraje v Brně.

Foto: Slavia

Slávistická spokojenost. Sešívaní porazili Olomouc a vyhoupli se na druhé místo.

Článek

Domácí fotbalisté vstoupili do souboje koncentrovaně a zatlačili soupeře na jejich polovinu. Hru Slavie dirigoval Koloušek a většina jejích akcí šla právě přes něj. Byl i u první branky zápasu již ve čtrnácté minutě souboje. Přetažený centr z trestného kopu poslal na hlavu Tomáše Doška a ten dostal Slavii do vedení, když Vaniak stačil jeho střelu jen tečovat.

Po dvaceti minutách mohl zvýšit Latka, ale s jeho střelou z otočky si olomoucký brankář poradil. O dvě minuty později však kapituloval podruhé. Po pravém křídle se prodral Lukáš Došek, jeho přízemní centr prodloužil bratr Tomáš a volný Kalivoda se poprvé v kariéře zapsal mezi ligové střelce.

Teprve poté se osmělili i hosté, ale Špiláček namířil vedle, po půlhodině hry zachraňoval před Reiterem v posledním momentě L. Došek. Na druhé straně nadělal Vaniakovi hodně starostí Špiláček, když změnil směr centru Pitáka.

Nebezpečí na obou stranách

Ještě více vzruchu přinesl druhý poločas a akce se přelévaly z jedné strany na druhou. Po necelé hodině se po odražené střele dostal míč k Reiterovi a jeden z nejlepších ligových střelců již věděl, jak se šancí naložit. Hanáci se však radovali jen necelou minutu. Tomáš Došek vyhrál sprinterský souboj s Hudcem, přízemní střelou nedal Vaniakovi šanci a potvrdil svým šestým gólem v sezóně střelecké probuzení.

Ve hře dopředu byli ale nebezpeční i hosté. V 62. minutě krásně Reiter uvolnil Babniče, který se řítil sám na Černého, ten však skvěle zachránil a opakovaná střela slovenského útočníka šla vedle. Ani na další pokus Babnič domácího brankáře nepřekonal, Černý nadvakrát jeho tvrdou ránu zlikvidoval.

Hosté i nadále dokazovali, proč se v tabulce vyšplhali až na pozice znamenající účast v pohárech, a obrana Slavie měla hodně práce. Po závaru před domácí brankou přestřelil Kučera a chvíli poté se po rohu a hlavičce stejného hráče otřel míč o břevno. Pojistit výhru mohli domácí čtvrt hodiny před koncem, ale Vaniak úmysl Kolouška obstřelit jej vystihl.

Slavia Praha - Sigma Olomouc 3:1
Poločas: 2:0. Branky: 14. a 59. T. Došek, 22. Kalivoda - 59. Reiter. Rozhodčí: Vidlák - Krátký, Amler. ŽK: M. Hubník, Krajčovič. Diváci: 2623.
Slavia Praha: Černý - L. Došek, Latka, Müller, Kratochvíl - Piták, Bejbl, Koloušek, Kalivoda (63. Švec) - T. Došek (89. Hašler), Kuka. Trenér: Csaplár.
Sigma Olomouc: Vaniak - R. Hubník, Hudec, Kučera, Caha (70. M. Hubník) - Randa, Zbožínek, Špiláček, Glos (84. Krajčovič) - Reiter, Babnič. Trenér: Uličný.
Program 27. kola fotbalové ligy
pátek 23. dubna
Ostrava - Teplice 1:0
sobota 24. dubna
Slavia - Olomouc 3:1
Zlín - Jablonec 2:0
neděle 25. dubna
V. Žižkov - Č. Budějovice
Brno - Sparta
Blšany - Příbram
Plzeň - Opava
pondělí 26. dubna
Liberec - Synot (TV Prima)

Reklama

Související témata: