Hlavní obsah

Brnu po porážce s Jabloncem hrozí sestupové drama

JABLONEC

Fotbalisté Jablonce se dnešní výhrou nad Brnem definitivně zachránili v nejvyšší soutěži, naopak soupeře prohra sesunula na třinácté místo. Tradičního účastníka ligy, který zkraje sezony dokonce vedl ligu, nyní od Žižkova a Blšan dělí jen tři body a před sebou má zápas s Olomoucí.

Článek

Domácí měli do utkání výborný nástup. V osmé minutě se po ideálním Smíškově centru ocitl ve výborné pozici Michálek, ale trestuhodně přestřelil branku. Vše napravil o chvíli později. Naběhl si na Herzánovu kolmou přihrávku a vstřelil jablonecký gól. Vítězné gesto mohl záhy zopakovat, ale jeho střela trefila pouze spojnici tyče a břevna.

Po úvodním tlaku Jablonec polevil a iniciativu převzalo Brno. Hrozilo zejména ze standardních situací, na rohy v prvním poločase vyhrálo 7:2. Největší šanci hostů v první půli promarnili Švancara s Pacandou, kteří šli na jednoho jabloneckého obránce. Švancara ale v okamžiku, kdy měl přihrát, zaváhal.

Ve druhé půli se hra vyrovnala a více šancí měli domácí. Weberova krásná dělovka z 18 metrů donutila brankáře Brna Belice k parádnímu zákroku. V 71. minutě jej Smíšek hlavičkou už překonal, ale míč nakonec těsně minul branku.

Brno bylo dlouho neškodné, v 82. minutě ale všechny vyděsil Šustr, který výtečně vypálil z dálky a Špit s námahou vytlačil míč na roh. Po něm následovala ještě další série standardních situací před jabloneckou brankou, ale skóre se už nezměnilo.

FK Jablonec 97 - 1. FC Brno 1:0 (1:0)
Branka: 14. Michálek. Rozhodčí: Poledník - Goňa, Novák. ŽK: Šustr, Houšť, Schuster, Živný (všichni Brno). Diváci: 2120
Jablonec: Špit - König, Hochmeister, Hrotek, Flachbart - Michálek (90. Svojtka), Herzán, Kordula, Weber (78. Nesvatba) - Šenkeřík, Smíšek (85. Vodehnal). Trenér: Rada.
Brno: Belic - Houšť, Křivánek, Schuster, Šustr - Abrahám, Máša, Svoboda (74. Živný), Drga (61. Hlavatý) - Pacanda, Švancara (70. Kroupa). Trenéři: Jarůšek a Schwarz.

Reklama

Související témata: