Hlavní obsah

Sparta se dohodla s Leverkusenem, Šimák jde na Letnou

PRAHA

Zajímavou posilu ulovila pražská Sparta - záložníka Jana Šimáka! Hráče, který umí rozdávat fotbalovou radost, ale způsobit i řadu vrásek. Své by o tom mohli vyprávět v německém Leverkusenu, kde kontroverznímu fotbalistovi nedávno ukončili smlouvu. Kouč Pražanů František Straka si však excelentního technika vyprosil a hodlá ho podržet.

Foto: Archiv

Jan Šimák

Článek

Letenští se v podvečer dohodli s Leverkusenem a pětadvacetiletý hráč může podepsat s vicemistrem novou smlouvu.

Posila Sparty se dopoledne poprvé objevila na tréninku, ten byl před novináři uzavřen. Právě kvůli Šimákovi. Klub mu chce dát šanci, aby se dostal do pohody.

"Má moji absolutní podporu, ale nesmí to zkazit. Stačí náznak porušení toho, na čem jsme se domluvili a končí," varoval trenér Sparty. "Takhle kvalitních hráčů v Česku moc neběhá. Každý génius musí být svým způsobem magor, ale v tom pozitivním slova smyslu," citovala ČTK Straku.

Rychlé námluvy

Mužstvo z Letné odpoledne odletělo na herní soustředění do Německa i se Šimákem. Ten se tak vrátil do míst, kde si nedávno vydělával. Naposledy hrál bundesligu za Hannover, ale loni v září se nečekaně sbalil a zmizel. Později oznámil, že je psychicky vyčerpán a s fotbalem že končí.

Námluvy Sparty s pětadvacetiletým ofenzivním hráčem nabraly rychlý spád o uplynulém víkendu. Šimák v sobotu kontaktoval agenta Pavla Zíku, s nímž vloni v létě přerušil dlouholetou spolupráci. Řekl mu, že by se rád v České republice vrátil po téměř deseti měsících do vrcholového fotbalu. A Sparta po Šimákovi hned zatoužila.

Reklama

Související témata: