Hlavní obsah

Tajná schůzka u Dunaje. Vrba jednal se Slováky, promlouval i s Hamšíkem a Škrtelem

Bratislava

V přísném utajení proběhla v úterý v Bratislavě schůzka trenéra mistrovské Plzně Pavla Vrby s představiteli slovenského fotbalu a dvěma klíčovými hráči tamní reprezentace Markem Hamšíkem a Martinem Škrtelem. Podle mnohých indicií zřejmě k dohodě došlo a je dost možné, že už 26. května bude Vrba sedět na trenérské lavičce slovenského národního týmu v přípravném duelu proti Polsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba jako by naznačoval, že čas k odchodu na Slovensku už nazrál.

Článek

V pondělí večer převzal kouč mistrovské plzně Pavel Vrba již podruhé trofej určenou nejlepšímu trenérovi České republiky, v úterý dopoledne už seděl v Bratislavě a jednal s představiteli slovenského fotbalového svazu - šéfem Jánem Kováčikem a víceprezidentem Stanislavem Vencelem. Aktéři utajované schůzky si museli pospíšit, protože slovenský národní tým odlétal ještě ten den k přípravnému zápasu do Turecka.

„Fakt, že v pondělí byl Pavel Vrba zvolen nejlepším českým trenérem za rok 2011, mě utvrdil v tom, že naše volba byla správná," uvedl po jednání šéf slovenského fotbalu Kováčik a připustil, že po hodinovém rokování je k dohodě s Vrbou zase o něco blíž. A to přesto, že Pavel Vrba má v Plzni podepsanou smlouvu až do léta roku 2013.

„Věřím, že se dohodneme i s Plzní. Kromě jiného chci využít velmi dobré kontakty se šéfem Plzně Tomášem Paclíkem," je Kováčik přesvědčen, že Vrbu ke slovenské reprezentaci přivede.

Vrba sdělil podmínky

Plzeňský kouč ovšem jak na vyhlášení Fotbalisty roku na pražském Žofíně, tak i v reakci na dotazy slovenských novinářů tak jednoznačně nemluvil. „Sdělil jsem panu Kováčikovi své podmínky. Pokud nebudou splněny, k dohodě nedojde," tvrdil Vrba, který požaduje stejné kompetence, jaké má v Plzni. V praxi to znamená, že nechce nad sebou mít lidi, kteří by mu zasahovali do sportovního úseku u slovenského národního týmu.

Po setkání s představiteli slovenského fotbalu se Vrba sešel ještě na půl hodiny s klíčovými hráči národního týmu - legionářem z Neapole Markem Hamšíkem a krajánkem z Liverpoolu Martinem Škrtelem.

O obsahu schůzky nechtěl mluvit ani Vrba, ba ani hráči. „Rozhovor dopadl dobře," lakonicky pronesly obě slovenské hvězdy, čímž naznačily, že příchod Vrby k slovenské reprezentaci by mohl být otázkou nejbližších týdnů.

Vrbovým úkolem by pochopitelně bylo přivést slovenský tým na světový šampionát  do Brazilie.

Reklama

Související témata: