Hlavní obsah

Vrba definitivně nebude trénovat slovenskou reprezentaci

Bratislava

Kouč Plzně Pavel Vrba se definitivně nestane novým trenérem slovenské fotbalové reprezentace. Serveru sport.sk to dnes řekl prezident slovenského svazu Ján Kováčik s tím, že výkonný výbor nyní začne jednat o dalších adeptech na post kouče národního týmu.

Foto: jan handrejch, Právo

Plzeňský trenér Pavel Vrba dovedl Plzeň do Ligy mistrů a Západočechy povede i v příští sezóně.

Článek

"S Viktorií Plzeň jsme se nedohodli. Vedení klubu nebylo ochotné uvolnit pana Vrbu navzdory tomu, že měl jasný zájem o pozici trenéra slovenské reprezentace," uvedl Kováčik.

Slováci o Vrbu oficiálně usilovali od 7. února, kdy výkonný výbor tamního svazu udělil Kováčikovi mandát k tomu, aby s koučem Viktorie a plzeňským vedením jednal o trenérově možném angažování u reprezentace. Na začátku března Vrba nabídku přijal, západočeský klub jej ale následně odmítl uvolnit.

Smlouva do konce příští sezóny

Osmačtyřicetiletý kouč má v Plzni smlouvu do konce sezóny 2012/2013. Do Viktorie přišel v říjnu 2008 a loni dovedl tým k historickému mistrovskému titulu a následně do základní skupiny Ligy mistrů.

Poté, co Slovákům nevyšlo angažování Vrby, začnou v nejbližší době podle všeho jednat s dalšími kandidáty. Již dříve se spekulovalo o bývalém kouči české reprezentace Jozefu Chovancovi či dalším někdejším trenérovi pražské Sparty Stanislavu Grigovi, jenž nyní působí v Senici.

"Budu se ucházet o nový mandát pro jednání s kandidátem na post trenéra našeho národního týmu. Jména dalších adeptů teď nechci konkretizovat, plán B už však existuje od začátku," dodal Kováčik.

Reklama

Související témata: