Hlavní obsah

Cipro chce pro jistotu ještě čtyři body

Praha

Ani po vítězství 1:0 v Teplicích nechce trenér Dynama České Budějovice František Cipro ještě hovořit o jistotě záchrany, i když 26 bodů podle většiny expertů bude letos stačit. „Ještě nejsme zachránění. Před jarem se spekulovalo i o možnosti záchrany s 25 body, ale pořád jich je ve hře osmnáct, a to je hodně. Za magickou hranici je léta považováno třicet bodů a nám pořad čtyři chybějí. Vítězství v Teplicích nám ale záchranu hodně přiblížilo, to v každém případě," řekl pro Právo a Sport.cz kouč Jihočechů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Českých Budějovic František Cipro

Článek

Cipro je optimista, ale nechce, aby jeho tým, který na jaře prohrál ligový zápas jen v Plzni, podlehl předčasné euforii... „Máme hodně těžký los. Hlavně doma nás čekají obtížné zápasy. Hostíme Slavii, Liberec a Mladou Boleslav. Jedeme do Příbrami, kde jsme ještě nikdy nevyhráli, na Žižkov, což bude velice důležitý zápas, a končíme na Spartě. Ideální by bylo uhrát je hned v prvních dvou zápasech a na Letné si pak zápas užít."

Debakly je nevyděsily

Jízdu bez porážky ukončila čtyřgólovým debaklem Plzeň, po pár dnech dal Jihočechům pět branek v poháru Jablonec. Takové příděly by zamávaly s psychikou  silnějších týmů, než je Dynamo. „Žádná deka na nás nepadla, v mužstvu máme dost zkušených hráčů a věděli jsme, která utkání jsou pro nás prioritou. Tahle dvě to nebyla. V Plzni jsme neměli co ztratit a byl to hodně specifický zápas se vším všudy. V Jablonci jsme hráli bez sedmi hráčů základní sestavy. S naším úzkým kádrem bychom ligu i pohár těžko zvládli a další dva pohárové zápasy se Spartou by pro nás mohly být i smrtelné," vysvětlil Cipro.

V matematice boje o záchranu má i přes dobrou pozici stále manko. „Pořád doháníme ty dva body, které jsme doma ztratili se Slováckem. Už jsme mohli mít mnohem větší klid. Nejvíc mrzí fakt, že čtyři minuty před koncem zápasu jsme vedli 2:0 a ještě jsme dostali dva góly. To byl daleko těžší úder pro psychiku, než ty dvě porážky, ale zvládli jsme i tuhle situaci," zdůraznil kouč Jihočechů.

Zimní posily fungují perfektně

Cipro je velmi spokojený se zimními posilami. „Měli jsme šťastnou ruku. Tomáš Řepka je od začátku oporou a v Teplicích odehrál vynikající zápas, na jaře za nás nejlepší. Matej Krajčík přišel po zranění, ale už se rozehrává. Proti Michalu Daňkovi a Kubovi Řezníčkovi nemohu říct také jediné špatné slovo, jsou posilami se vším všudy. Hlavně Kuba to má po odchodu Ondráška hrozně těžké, protože je vlastně náš jediný čistokrevný útočník. Důležité je, že se chytli i další kluci a mužstvo jde za záchranou jako dobrá parta," říkal spokojeně Cipro.

„V mužstvu je perfektní nálada. Táhneme za jeden provaz. Právě trenér Cipro tomu hodně pomáhá. Je výborný psycholog, ví, kdy my starší potřebujeme trochu ulevit. V kabině sám udržuje pohodu, vtipkuje, ale při tom se všechno děje na správné hranici vzájemného respektu. O tom, že se s Dynamem zachráníme, vůbec nepochybuji a věřím, že si zápas na Letné, kam se těším, užijeme v klidu a bez stresu. Bylo by ideální, kdyby v té době už měla Sparta titul a my byli v pohodě zachránění. Mám ale obavu, že Spartu čeká mnohem těžší cesta k titulu, než nás k záchraně," přidal se Tomáš Řepka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články