Hlavní obsah

Liberec je příliš dobrý, než aby si nechal titul vzít, přiznal Sionko po další prohře Sparty

Mladá Boleslav

Frustrovaní, zničení na těle a na duši snad ještě víc, tak končili sparťanští fotbalisté ligový duel v Mladé Boleslavi, v němž v oslabení padli, takže mistrovský titul se jim o pořádný kus zase vzdálil. „Teď už moc nevěřím, že by si ho nechal Liberec sebrat. Na to má příliš kvalitní mužstvo,“ tušil jeden z nejzkušenějších sparťanských fotbalistů Libor Sionko, že teď už je opravdu zle. Vždyť Severočeši mají čtyři kola před koncem k dobru čtyři body! „Ale bojovat budeme,“ ujišťoval Sionko.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Libor Sionko si uvědomuje, že situace je po další prohře svízelná.

Článek

Nepřepouštěli si, že by je Mladá Boleslav v zápase z nejdůležitějších udolala. Vždyť v nedávné čtvrtfinálové konfrontaci domácího poháru měli navrch oni.

„Jenže tentokrát jsme zaspali úvod, zlepšili se až v druhé půli, kdy jsme konečně začali hrát fotbal, ale do toho přišlo vyloučení Pamiče a inkasovaný gól, který rozhodl," rozebíral další ze sparťanských rutinérů Jiří Jarošík příčiny porážky, která jeho tým pomalu vyšachovává ze hry o titul.

Matějovský: Teď musíme spoléhat na druhé

„Už ho opravdu nemáme ve svých rukou a musíme spoléhat na pomoc soupeřů. Kdyby mně tohle někdo řekl před startem jara, vůbec bych mu nevěřil," probíral se po dalších ztracených bodech do drsné reality letenský kapitán Marek Matějovský. „Ale dokud bude naděje na titul existovat, budeme o ni bojovat. A o titul samozřejmě také."

Situace Sparty začíná být o to svízelnější, že jí na krk dýchá mistrovská Plzeň, která se na ni dotáhla na rozdíl jediného bodu. Frustrovaní Pražané se teď musí obávat, aby alespoň druhou příčku uhájili.

Budeme se bít, burcuje trenér

„Když nás Plzeň předežene, bude prostě před námi. My ale musíme přistupovat ke každému zápasu tak, abychom ho vyhráli a do konce ligy získali maximum bodů," snažil se i v nové konstelaci zachovat klid a nadhled sparťanský trenér Martin Hašek, moc mu to ale nešlo. Zklamání mísící se s pocity naštvanosti a negativ na něm bylo patrné.

„Aby ne, když jsme sehráli smolný zápas ovlivnění Pamičovým vyloučením a prvním gólem, který jsme dostali. I v deseti jsme šli přesto do zoufalého tlaku, ale štěstí se k nám čelem neotočilo," přiznával, jak moc ho tři ztracené body mrzí a jak Spartě komplikují situaci.

„Jasně, ztrácet čtyři body je víc než mít na Liberec jen jednobodové manko, ale naději pořád máme. A budeme se o ni bít," ujišťoval i on.

„Proč by ho Sparta nemohla získat? Sám jsem hrál s Ostravou o titul, a proto dobře vím, jak obtížná jsou poslední dvě kola. Rozhodnou nervy," dával Haškovi naději i domácí trenér Miroslav Koubek, jehož tým sní také svůj sen. Alespoň o čtvrtém místě znamenajícím za jisté konstelace vstup do pohárové Evropy...

„K této konstelaci je ovšem zapotřebí naplnit hned několik předpokladů. Třeba aby se Sparta nestala mistrem, takže i proto jsem spokojen, že jsme jí cestu za titulem ztížili. Teď ovšem musí vyhrát Pražané český pohár a my skutečně skončit čtvrtí, což zase až tak snadné nebude," meditoval mladoboleslavský trenér o variantách, jež mohou jeho tým nasměrovat do kvalifikace o Evropskou ligu.

Pravdou ale je, že po vítězství nad Spartou mají Středočeši do pohárové Evropy určitě o kus blíž.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: