Hlavní obsah

Ještě žijem, oddechl si kapitán klokanů Sňozík

Praha

Fanoušci i hráči Bohemians 1905 se po nedělním vítězství 2:0 nad Příbramí radovali, jako kdyby vyhráli ligu. „Ještě žijem, ale zachránění zdaleka nejsme. Ovšem spadl mi obrovský kámen ze srdce. Ono už to bylo na palici. Sedmnáct zápasů bez vítězství, série porážek, pád dolů,“ přiznal kapitán klokanů Radek Sňozík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Bohemians 1905 se radujé po ukončení série 17 zápasů bez výhry po vítěztsví nad Příbramí.

Článek

„Pokud se chceme zachránit, musíme takhle odehrát ještě tři zápasy. Tohle jsem klukům řekl v kabině. Dnes večer ať si výhru užijí, zaslouží si to. Zítra už musí jít všichni na trénink s čistou hlavou,“ přidal se trenér Jozef Weber, který s Bohemkou poprvé vyhrál. „Moc nám pomohl první gól, měli jsme i další šance, ale v koncovce jsme hrozně zbrklí. Na druhou stranu musím přiznat, že nás podržel gólman Sňozík,“ dodal.

Především při hlavičce Mišůna předvedl Sňozík skvělý zákrok. „Už bylo na čase, abych mužstvo podržel. Před tím se mi povedlo několikrát něco chytit, ale když jsme pak dostali čtyři góly, bylo to k ničemu. Teď to přineslo tři body. Od toho v bráně jsem, abych něco chytil. Měl jsem i štěstí. Ale to k tomu patří, kolikrát mi před tím chybělo,“ přiznal gólman.

Velký podíl na vítězství měl Nicolas Šumský, který asistoval u obou gólů, rozděloval míče, vymýšlel a sám chodil i do zakončení. „Zabrali jsme v pravou chvíli. V šatně byla pořád dobrá nálada, i když jsme prohrávali. Věděli jsme, že jednou to prorazit musíme. Na tréninku makáme jako koně a dneska jsme to konečně zúročili na hřišti. Navíc jsme měli proti Příbrami další šance, které nám gólman vychytal. Co se mne týká, já jsem zúročil to, co jsem namakal v tréninku,“ liboval si mladý záložník.

Žádná přehnaná euforie ale v kabině klokanů prý nevládne. „Pořád je to strašně daleko, los máme fakt příšerný. Dneska jsme věděli, že to je zápas o všechno. Buď vyhrajeme, nebo jsme ze hry. O tom, že Ostrava porazí Žižkov, jsem ani nezapochyboval. Kdybychom prohráli s Příbramí, byli bychom ze hry o záchranu, takhle jsme se do ní vrátili. A to si musí každý uvědomit. Nebylo to zadarmo, vítězství jsme vybojovali na hranici sebeobětování, asi i zdraví, protože v tom vedru to byl očistec. A to jsme mohli vyhrát mnohem výraznějším rozdílem. Šancí jsme měli víc, než před tím za půl roku,“ zdůraznil Sňozík s tím, že na Letnou nepojedou předem poražení... „Zápas začíná 0:0 a na Spartě se může stát cokoliv.“

Reklama