Hlavní obsah

Sudí Vidlák uspěl s odvoláním proti trestu za korupci

PRAHA

Odvolací a revizní komise Českomoravského fotbalového svazu v úterý vyhověla sudímu Karlu Vidlákovi a snížila jeho disciplinární trest za účast v korupční aféře - dvouletý zákaz činnosti - na polovinu. Čtyři další tresty komise překvalifikovala, sedm odvolání nevyslyšela.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Rozhodčí Vidlák trestá příbramského brankáře Pařízka.

Článek

Komise uznala, že se Vidlák nedopustil korupčního jednání a přeformulovala jeho postup při jednání s žižkovským funkcionářem Ivanem Horníkem před duelem se Slavií jako neetické a nemorální.

"Jako jediný při odposlouchávaném rozhovoru totiž řekl, že nejde o peníze. Ovšem nabídku úplatku pak neoznámil," vysvětlil Sedláček, který zastupoval nemocného předsedu Jiřího Volného, proč u Vidláka komise postupovala odlišně.

Stejně jako u Vidláka byla překvalifikováno jednání na neetické také u rozhodčích Karla Poledníka, Igora Gulajeva, Zbyňka Pustky a Ladislava Talpy. Komise nicméně nenašla důvody, aby čtyřem jmenovaným snížila výši trestu.

Dalších sedm již dříve potrestaných rozhodčích, delegátů i funkcionářů, mezi nimi sudí Václav Zejda, bývalý manažer Synotu Jaroslav Hastík či delegát Jiří Vlček, se svými odvoláními neuspělo. Proti rozhodnutí komise již není odvolání.

Reklama