Hlavní obsah

Sedm gólů bylo trošku nad plán, glosoval Chramosta svou kanonádu

Mladoboleslavský fotbalový útočník Jan Chramosta se v úplném závěru jarní sezóny blýskl sedmi góly ve dvou zápasech české „jedenadvacítky“, když skolil tým Černé Hory a Andorry. Nyní se už chystá na nový soutěžní ročník v domovském prvoligovém klubu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jan Chramosta se raduje z branky do černohorské sítě.

Článek

Už jste vstřebal to svoje střelecké galapředstavení?

Bylo to trošku nad plán. Ale byl jsem spokojený (úsměv).

Jak vás přivítali v klubu?

Kluci moje góly zaregistrovali. A taky mi gratulovali, ale dělali si ze mě i legraci. Možná, že naše vystoupení v jedenadvacítce zaniklo v atmosféře před turnajem EURO v Polsku. Ale i tak jsme měli docela dobré ohlasy.

Nechtěl jsem delší dovolenou?

Už jsem si na ten náročný program zvykl. Dva roky po sobě jsem hrál dlouho na jaře a pak jsem hned začal s přípravou. Loni jsem měl volno jen tři nebo čtyři dny, letos šest, takže to není tak hrozné. Nevadí mi, že jsem v jednom kole.

S jakými pocity jste se vrhl do přípravy?

S odhodláním a doufám, že se nám léto vydaří a hlavně vstup do ligy. Jdu do svojí čtvrté ligové sezóny a služebně patřím v tomto směru do boleslavského průměru. Je to zvláštní, protože jsem pořád mladý. Ale už ani nemám službu při některých věcech, jelikož do týmu naskočili ještě mladší kluci z dorostu a z juniorky (úsměv).

Mrzí vás, že si nezahrajete klubové poháry?

Je to škoda. Nezbývá nám, než je vybojovat pro následující rok.

Co nabídky ze zahraničí?

Z Boleslavi určitě nikam neutíkám. Jsem rád, že jsem tady. A případný přestup? To je spíš v rukou manažerů. Letošní léto je specifické tím, že přestupový trh se asi rozjede až po evropském šampionátu. Uvidíme, jak to dopadne. Nechce se mi moc na toto téma mluvit.

Reklama

Související témata: