Hlavní obsah

Zbrojovka vynaložila na posily šest miliónů, dobrými výkony chce přesvědčit pochybovače

Brno

S cílem znovu se natrvalo zabydlet v Gambrinus lize vstoupí fotbalisté brněnské Zbrojovky sobotním duelem na Slovácku do nového ročníku nejvyšší soutěže. Tým, který se dostal po roce zpět mezi elitu ze čtvrté příčky druhé ligy, vynaložil v letní pauze šest miliónů korun na zkvalitnění kádru.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Trenér Zbrojovky Brno Petr Čuhel (vpravo).

Článek

„To je společně se Spartou zřejmě nejvíc z prvoligových klubů. Přivedli jsme devět nových hráčů. Kromě zkušených borců také několik talentovaných fotbalistů," pochvaluje si sportovní ředitel Zbrojovky Zdeněk Kudela nákup potenciálních posil.

Do Brna přišli brankář Petr z bulharského Razgradu, obránci Kaufman ze Slavie, Husár ze Zlatých Moravců a Hyčka z Ústí nad Labem, záložníci Zavadil ze švédského Mjällby a Glaser ze Sokolova a útočníci Halaška z Opavy, Jurdík ze Sparty a Nekuda z Olomouce. Z hostování v Opavě se navíc vrátil defenzívní středopolař Křeček.

Za Brno už naopak nebudou nastupovat R. Buchta, Doležal, Hromek, Chigou, Kasálek, Koloušek, Polák, Sedláček, Simerský, Šamánek a Šíma. „Mrzí nás ztráta útočníka Doležala, který se u nás na hostování rozehrál, a Olomouc si ho teď stáhla zpět," lituje Kudela.

Klub je bez dluhů

Podle něj už klub uhradil veškeré dlužné částky hráčům i zaměstnancům. „Máme za sebou divoký půlrok, během něhož se nám povedlo dostat klub ze značných ekonomických potíží. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě nový majitel Jaroslav Přeček," dodal.

Agentura jeho bratra Vlastislava E-Motion se stala novým generálním sponzorem Zbrojovky. „Nahradila sázkovou kancelář Fortuna, která s námi po změně loterijního zákona ukončila spolupráci," vysvětlil klubový šéf. Rozpočet na nadcházející sezónu se bude pohybovat kolem padesáti miliónů korun.

Kudela věří, že se Zbrojovce opět daří postupně získávat důvěru partnerů, fanoušků, brněnské radnice i široké veřejnosti. „Děláme pro to maximum. Chceme dobrými výkony přesvědčit všechny pochybovače, že jsme postoupili právem," tvrdí.

První zápas proti Slovácku

Cestu za záchranou v Gambrinus lize zahájí Brňané v sobotu utkáním v Uherském Hradišti. „Čeká nás velmi kvalitní soupeř, avšak já věřím, že neodjedeme s prázdnou. V přípravných zápasech se nám docela dařilo, ale naši skutečnou sílu odhalí až mistrovská střetnutí. Věřím, že jsme na sezónu připraveni dobře," je přesvědčen trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Základní jedenáctku na duel se Slováckem může vybírat takřka z kompletního kádru. „Na marodce je pouze záložník Sus," prozradil.

Vedení brněnského klubu se stále ještě poohlíží po kvalitním útočníkovi. „Nemusí to být ale okamžitě, přestupové okno bude ještě pár týdnů otevřené," sdělil Kudela.

Reklama

Související témata: