Hlavní obsah

Debakl na Dukle jsme si vyříkali. Takhle by to dál nešlo, má jasno teplický Přerost

Napravit debakl z pražské Julisky touží fotbalisté Teplic v dalším ligovém kole doma proti Příbrami. K tomu, aby si před zápasem o body zvedli pošramocené sebevědomí, jim mělo posloužit přípravné utkání s Dynamem Drážďany v Krupce u Teplic. „Musíme se zvednout a v lize vyhrát,“ uvedl teplický trenér Lukáš Přerost v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický trenér Lukáš Přerost

Článek

Jak jste zaháněli splín po výprasku 0:4 na Dukle?

Nálada na prvním pozápasovém tréninku nebyla vůbec dobrá. Ale řekli jsme si důrazně pár věcí. Bylo to důkladné jak ze strany trenérů a realizačního týmu, tak i hráčů mezi sebou. Shodli jsme se, že takhle by to dál nešlo.

Přinesla vám efekt mezinárodní konfrontace se soupeřem z nedalekého německého města?

Rozhodli jsme se proti Drážďanům zkusit trošku ofenzivnější herní pojetí. Tedy už s ohledem na další duel, v němž bychom se chtěli prosadit aktivitou a důrazem v koncovce. A je dobře, že se střelecky prosadila bosensko-srbská útočná dvojice Mahmutovič-Melunovič.  Je to povzbuzení hlavně pro Melunoviče, který po návratu z hostování ve Varnsdorfu bojuje o svou pozici. Jeho „pracoviště" je v šestnáctce soupeře.

Překvapilo vás, že za Drážďany nastoupil český záložník Mičola?

Nečekali jsme to. Známe ho z Baníku Ostrava, předem jsme však nevěděli, že přijede do Krupky s týmem hostí. Ale všimli jsme si ho na hřišti. Nad tím, že bychom se o něj nějak zajímali, jsme ale neuvažovali (úsměv).

Těší vás návrat uzdraveného záložníka Petra Dolejše?

Pochopitelně je to pozitivní novinka. Nastoupil poprvé po asi po pěti týdnech a bylo důležité, aby si vyzkoušel kontakty se soupeřem. Musí ještě čtrnáct dní nosit dlahu na zlomené ruce, ale má chuť do hry a předpokládám, že jeho výkony půjdou nahoru.

V neděli vás čeká Příbram. Chystáte změny v sestavě a víte, co by mělo na soupeře platit?

Předem to panu Vavruškovi (trenér Příbrami - pozn. red.) neřeknu. Nechám si to pro sebe (úsměv).

Sledujete změny v příbramském kádru?

Je to úplně jiný tým, než na jaře. Z mladého mužstva se stalo jedno z nejzkušenějších. Naše liga je tak obrovsky vrovnaná, že je jedno, kdo hraje s kým. Rozhoduje bojovnost, nasazení.

Reklama

Související témata: