Hlavní obsah

Potřetí jsme nezvládli závěr, mrzela jabloneckého Kotala remíza s Příbramí

Jablonec nad Nisou

Tak to se nečekalo. Jablonečtí fotbalisté měli skvěle rozehraný zápas s Příbramí a místo toho, aby partii s celkem z nejspodnějších pater tabulky po dvoubrankovém náskoku dovedli ke klidnému konci, přišli v samém závěru o vítězství. Remíza 2:2 tak byla pro Severočechy zklamáním, protože ztratili dva body a trošku si pohoršili ve svém postavení v popředí tabulky

Foto: ČTK

Jablonecký kouč Václav Kotal.

Článek

„Měli jsme vyhrát, ale bohužel nám nestačil ani stav 2:0. Dopadlo to stejně jako v Hradci Králové, kde jsme také prohospodařili dvougólové vedení. A jelikož jsme nezvládli ani poslední minuty zápasu se Spartou, kdy jsme dostali rozhodující branku, potkal nás takový výpadek už potřetí v sezóně," posteskl si jablonecký trenér Václav Kotal.

Dobře věděl, jaký dopad mají podobné chyby na účinkování týmu v lize. „Pokud nebudeme schopní dohrát zápasy s plnou koncentrací, těžko můžeme pomýšlet na setrvání v blízkosti špice tabulky," podotkl kouč.

Autorem prvního gólu Jablonce do příbramské sítě byl Lukáš Zoubele. „Po centru Honzy Kovaříka jsem se trefil pod břevno. Vypadalo to slibně, ale ten kolaps v závěru nás hodně mrzí. Nechali jsme si ujít vítězství. I když jsem po svém vystřídání při hektickém finiši soupeře už nebyl na hřišti, cítím stejné rozladění jako spoluhráči. Jsme jeden tým a všichni máme nějakou zodpovědnost," líčil záložník, který na podzim skóroval už potřetí. Z toho dvakrát v lize a jednou v poháru na půdě Loko Vltavín Praha. „Jsem za to rád, jelikož se nepovažuji za střelce, ale spíše záložníka," uvedl Zoubele.

Hodně smutný byl po zápase stoper Vít Beneš. „Počítali jsme s tím, že Příbram bude hrát ze zabezpečené obrany a spoléhat na rychlé protiútoky. Nám se ale nedařila kombinace jako předtím se Spartou a minule v Teplicích. Měli jsme hodně zkažených přihrávek. Ztráceli jsme i odražené míče, které naopak směřovaly na kopačky nebo hlavy hráčů soupeře," viděl příčiny nezdaru.

„První inkasovaný gól padl po situaci, kdy příbramský hráč balón na malém vápně tečoval a gólman Valeš už nestačil zareagovat. A pak přišlo vyrovnání, které nám sebralo dva body. Je to velká škoda," klopil zrak Beneš po remíze se středočeským týmem.

Reklama

Související témata: