Hlavní obsah

Puček pískal kdy neměl a naopak, vztekal se Straka

PRAHA

Skandální byl podle sparťanského trenéra Františka Straky závěr dnešního zápasu, v němž jeho svěřenci senzačně prohráli s Mladou Boleslaví a ukončili tak 28 zápasů dlouhou sérii domácí neporazitelnosti. Za nepochopitelné kouč označil dva momenty: rozhodující gól a pak sporný moment, po němž měla následovat podle něho i hráčů penalta.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty František Straka (vlevo) s Karlem Poborským.

Článek

Kritický okamžik přišel v 88. minutě. Sparťanští obránci, ale i řada diváků na tribunách slyšela, jak mrazivý vzduch proťal pískot Pučkovy píšťalky. "Pan rozhodčí Puček podle mnoha hráčů zapískal, a tak přestali hrát," rozohnil se letenský kouč.

A stejně ho rozpálil i okamžik, který následoval vzápětí: v nastaveném čase Skála v šestnáctce zahrál rukou, ale sudí nechal pokračovat ve hře. "Ať si pan Puček sundá sluneční brýle, když takový okamžik nevidí," durdil se Straka.

Hráči prý jasně slyšeli, že Puček do píšťalky foukl. "Celá pravá strana hřiště přestala hrát, bylo to zcela zřetelné," potvrdil trenérova slova Radoslav Kováč, po jehož chybě uprostřed hřiště přišel osudný brejk s gólovou koncovkou.

Rychle na zápas zapomenout

Ještě předtím, než se Straka dostal ke sporným okamžikům, byl ale ve svém hodnocení zápasu umírněný. Za hlavní důvod prohry totiž označil především špatnou hru svého týmu. "Chyběla nám agresivita, finální přihrávka i pořádný nápad. A to byla voda na mlýn soupeře, který obětoval všechno defenzivě a dokázal na rozdíl od nás vstřelit jeden gól," zlobil se na své hráče.

Hůl nad nimi však neláme. "Při tak nabitém programu může k zaváhání dojít. Ztráty dnešních bodů je škoda, ale hrajeme dlouhodobou soutěž a tam jeden zápas nemůže všechno ovlivnit," věřil Straka, že dnešní zápas bude rychle zapomenut.

Prešovský beton přinesl ovoce

Jeho kolega Dušan Uhrin byl o poznání spokojenější a vůbec neváhal přiznat, že dnes poskládal defenzivu, která připomněla pověstný "prešovský beton", s nímž přijížděl na Letnou v dobách federální ligy východoslovenský klub.

"K Poborskému a Zelenkovi jsme postavili dva osobní hlídače, což vyšlo lépe u domácího kapitána, kterého Čáp vymazal," liboval si, že jeho hráči zvládli destrukci dokonale a nakonec dokázali dát i gól. "Moc jsme toužili po bodu, a máme tři," mnul si ruce Uhrin.

Pod jeho vedením sehrál středočeský nováček třetí utkání a ještě neprohrál. Navíc dokonce po deseti zápasech protrhl sérii bez výhry a ukázal, že se mu proti Spartě prostě daří; poprvé se se slavným klubem střetli Středočeši před sedmi lety v Poháru ČMFS na domácím hřišti a vyhráli stejným výsledkem. Druhý den po šokujícím vyřazení tehdy ukončil svou hráčskou kariéru Ivan Hašek.

Reklama

Související témata: