Hlavní obsah

Snažíme se navázat na jarní formu, ale jde to ztuha, povzdechl si liberecký záložník Vácha

Liberec

Fotbalový záložník Lukáš Vácha je i v této sezóně neodmyslitelnou součástí sestavy libereckého mistra. Dobře ale ví, že dosavadní účinkování Slovanu zůstává tak trochu za očekáváním. Po šesti duelech v evropských pohárech se tým může koncentrovat jen na tuzemskou ligu. V ní ale také ztrácí docela dost bodů. Jako v minulém kole proti Baníku Ostrava, kdy Liberečtí zachránili v pátek proti Ostravě aspoň remízu 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Lukáš Vácha (vpravo) v souboji s Antonínem Fantišem z Ostravy

Článek

Čím to je, že inkasujete jako první a pak musíte výsledek honit a dotahovat?

Samozřejmě si uvědomujeme, že takové průběhy zápasů nejsou z našeho pohledu ideální. Proti Baníku jsme neproměnili první šanci a Ostrava nás pak potrestala v podstatě z jednoho brejku a standardní situace a dokázala lehce vstřelit dvě branky. Po změně stran jsme se vrhli do útoku a naštěstí jsme vyrovnali a sahali jsme i po vítězství.

Věřili jste, že odvrátíte hrozící porážku?

O přestávce jsme si v kabině řekli, že se o to pokusíme. V předkole Evropské ligy proti Dněpru jsme také dotáhli doma z 0:2 na 2:2. Nyní bylo důležité, že se dvakrát střelecky po krásných gólech prosadil Honza Blažek, který dokázal, že je kvalitním fotbalistou.

Jaká je atmosféra v klubu po nepříliš vydařené první části podzimu?

Snažíme se navázat na výkonnost z konce minulé sezóny, ale cesta k tomu je těžší, než by se mohlo zdát. Musíme překonávat různé překážky. Začít takříkajíc znovu. A věřit, že forma přijde a budeme úspěšnější než dosud.

Kde vidíte největší změny oproti jaru?

Ve složení obranné čtyřky. O tom není třeba mluvit. Odešel skvělý pravý obránce Therodor Gebre Selassie. Ztrátou byly i dvě zápasové absence Jiřího Fleišmana na levé straně obrany po vyloučení v zápase se Slavií. V obraně hrají kluci, kteří předtím nenastupovali. Točí se hráči kolem stopera Renáta Keliče a hledáme krajní beky, aby dokázali i dobře útočit.

V příštím ligovém kole jedete do Hradce Králové. S jakým cílem?

Venku chceme získat plusové body. Hodláme se zaměřit na to, abychom dovedli vypracované šance proměnit v potřebné góly.

Reklama

Související témata: