Hlavní obsah

Koleno bolí, možná po podzimu skončím, zvažuje Řepka

České Budějovice

Stoper českobudějovického Dynama Tomáš Řepka (38) dal po více než dvou letech zase gól v nejvyšší soutěži. Netradičně nohou. Výjimečný prý ale nebyl. Problémy s levým kolenem ho však nutí zvažovat, jak dlouho ještě bude hrát.

Foto: David Veis, ČTK

Tomáš Řepka má problémy se zdravím.

Článek

Máte spočítáno, kolik jste dal v lize gólů nohou?

Přesně ne, ale podle toho, jak si na ně vzpomínám, tak tohle byl asi pátý z těch dvanácti.

Za půlicí čáru už se moc nepouštíte. Co vás přimělo jít na standardku před branku Příbrami?

To je fakt, že dopředu už nechodím, ale kapitán mužstva Roman Lengyel mi řekl, ať tam jdu. Měli jsme převahu, potřebovali vyrovnat, tak jsem šel před bránu na zadní tyč.

Vypadalo to nakonec jako snadná trefa...

Míč po rohovém kopu Sandra minul gólman Hruška, netrefil ho ani Lengyel, takže se snesl ke mně a jen jsem ho pravačkou poslal zblízka do sítě. Před bránu jsem chtěl jít i předtím, při šanci, kdy Honza Riegel hlavičkoval těsně vedle. Pak jsem si to rozmyslel a nešel tam. Tím nechci říct, že bych na Rieglově místě dal gól.

V utkání jste měl dva výstupy. Jeden s Trappem a druhý se sudím Proskem. O co šlo?

Já bych tomu neříkal výstupy. O mně je známé, že zápasy prožívám a moje reakce jsou vidět. Fotbal se hraje pro diváky. Trappovi jsem řekl, že do mladého Machovce nesmyslně zajel, aby neblbnul, a měl jsem nějakou poznámku k jeho slávistické minulosti. To jsem zkrátka já. Ale bez urážek. Totéž platí směrem k sudímu.

Ten vás ohodnotil napomenutím...

Wágner, chlap jako hora, ani nevyskočil a sehnul se. Přepadl jsem přes něj a sudí to písknul jako můj faul. Tak jsem se ozval a dostal žlutou kartu.

V Příbrami jste uhráli druhou remízu v řadě. Dá se říct, že se Dynamo zvedá?

Věřím, že pomaličku ano. Druhá půle v Příbrami byla z naší strany dobrá. Domácí mě zklamali, čekal jsem, že budou víc kousat. Mohli jsme tam nakonec i vyhrát.

Jaký vztah máte s novým trenérem Miroslavem Soukupem?

Naprosto normální. Jsme v pohodě. On trenérské práci rozumí, má to hlavu a patu.

Společně s Romanem Lengyelem jste začal být spojován s probíhající fotbalovou aférou, konkrétně s prohrou Budějovic na jaře s Plzní 0:4. Mělo se prý sázet na čtyři a více branek, které dostane Dynamo...

To mě naštvalo! Totální nesmysl! Zařízli nás tam dvěma neregulérními góly. Já dostal málem červenou, jak jsem byl vytočený. A teď si přečtu, že jsem v tom možná jel a rozčílení jen hrál. V životě jsem nic takového neudělal! Tohle už přesahuje všechny meze.

Jak na to hodláte zareagovat?

Když o mně píše bulvár, že jsem byl někde v herně nebo podobné věci, tak to skousnu, ale tohle je něco jiného. To může poznamenat i moji budoucnost. Budu se bránit. Věřím, že se celá aféra vyšetří.

Ligový podzim se přehoupl do druhé poloviny. Už jste přemýšlel, jestli budete pokračovat dál?

Zatím ne, ale... Koleno bolí stále víc. Možná po podzimu skončím.

I přesto, že zátěž zatím zvládáte?

Začátkem ledna mi bude devětatřicet. Nikdy jsem se nešetřil. Problémy s kolenem mám už delší čas a je to spíš horší než lepší. Kolikrát mě bolí celé tělo. Ráno se mi vstává hůř a na hřišti někdy cítím, že se rozjíždím trochu pomalu... Jednou konec přijít musí a ten čas se blíží. Nikdo mě nebude muset vyhodit, když ucítím, že už nejsem mužstvu platný, zvednu ruku na rozloučenou.

To byste úplně skončil s fotbalem?

Jak jsem řekl několikrát, bude to moje polosmrt... Zkusil bych to třeba ještě v nižší soutěži. Nevím... Uvidím, jak na tom budu na konci podzimu, ale že by to bylo výrazně lepší, to už nečekám.

Reklama

Související témata: