Hlavní obsah

Nový trenér Baníku Pulpit věří, že se mu podaří překlopit fanoušky na svoji stranu

Ostrava

Nový trenér fotbalistů Ostravy Martin Pulpit věří, že v posledních čtyřech zápasech prvoligového podzimu zvedne Baník z posledního místa tabulky. „Úkolem číslo jedna je stabilizovat sestavu, ta se měnila často. Musíme se rozhodnout pro nějaké smysluplné rozestavení, které bude hráčům vyhovovat a vyřešit problém, kdo bude brankářskou jedničkou," řekl Pulpit na úterní tiskové konferenci na Bazalech.

Foto: Aleš Krecl

Nový kouč ostravských fotbalistů Martin Pulpit na zasněžených Bazalech

Článek

Za hlavní příčinu současného bídného postavení Baníku v Gambrinus lize považuje špatnou obrannou činnost. „Ihned musíme zapracovat na zkvalitnění defenzivy mužstva. Ostatně potvrdili mi to i tři zkušení hráči, s nimiž jsem v úterý ráno mluvil nejdříve (Lukeš, Svěrkoš a Vomáčka). Baník zbytečně inkasuje branky," poznamenal nový kormidelník Ostravanů.

Pulpit je ovšem přesvědčený, že současný kádr Baníku má na střed tabulky. „O hráčích mám přehled. Brankáře Bártu a obránce Macha se Zawadou jsem trénoval, s řadou ostatních se potkával jako se soupeři. Jsem si jistý, že Baník není týmem, kterému právem náleží poslední pozice v lize. Když bude kompletní, má na to, aby byl osmý, devátý, desátý," řekl.

Bývalého žižkovského trenéra potěšil přístup hráčů během tréninku. „Sledoval jsem, jak mužstvo pracuje. Rozhodně není mrtvé, jak se stává týmům, které jsou výsledkově na tom tak špatně. Viděl jsem, že hráči mají enormní zájem, aby se výsledky zlepšily," pochvaloval si.

Od novinářů Pulpit dostal i dvě otázky na tělo. První byla, zda při rozhodování zda do Baníku jít, či nabídku odmítnout, bral v úvahu jeho současné špatné ekonomické problémy.

Fanoušci reagují na Pulpitův příchod na Bazaly negativně

„Prošel jsem neuvěřitelnými patáliemi," odpověděl. „To, co jsem prožil ve Viktorii Žižkov, nezažil podle mě žádný jiný trenér. Postoupit s mužstvem, které šest měsíců nevidělo ani korunu, to je myslím velký trenérský úspěch. A to jsme bojovali s ekonomicky silnou Jihlavou. A pak, co já vím, tak Baník žádné zásadní problémy vůči hráčům nemá. Řekli mi to majitelé a hráči se o něčem takovém nezmínili."

Druhá otázka byla trochu peprná. Fanoušci reagují na Pulpitův příchod na Bazaly v internetových diskusích totiž velice negativně. „Když se řekne Baník Ostrava, tak okamžitě máte na mysli i jeho fanoušky. Žádnému trenérovi nemůže být jejich názor lhostejný. Momentálně na tom názoru nic nezměním. Mám hrozně málo času. Musím mít čistou hlavu, nesmím brát telefony, nevybírat maily, jen se soustředit na práci s týmem. To, jak se na mě fanoušci dívají, ponechám osudu."

Na Pulpitovu obranu vystoupil předseda představenstva FCB Petr Šafarčík. „Věříme, že trenérovi se podaří překlopit fanoušky na svoji stranu. Nejdůležitější jsou přece ligové body a to, jak mužstvo hraje. Doufáme, že nový trenér pomůže k lepším časům," prohlásil Šafarčík.

Reklama

Související témata: