Hlavní obsah

Doma jsme obstáli, ale venku zklamali, říká Ščasný po teplickém podzimu

Teplice

Krutou hrozbu, že přezimují na sestupových příčkách tabulky Gambrinus ligy, fotbalisté Teplic díky výhře nad Brnem 2:0 sice odvrátili, ale ani na čtrnáctém místě si příliš klidu užívat nemohou. Trenér Zdeněk Ščasný, který převzal tým po devátém kole, věří v tvrdou zimní práci a ve zlepšení v jarní části.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kouč Zdeněk Ščasný na lavičce Teplic.

Článek

Jak hodnotíte bilanci týmu pod vaší taktovkou?

Momentálně máme šestnáct bodů, tedy o deset víc, než při mém příchodu k mužstvu. Musím být za tenhle zisk rád, byť to mohlo být samozřejmě i lepší. Doma jsme celkem výsledkově obstáli, když jsme porazili tehdy rozjetou Jihlavu, mistrovský Liberec i teď solidně hrající Zbrojovku a ještě jsme sehráli vyrovnanou partii s obávanou Olomoucí. Venku jsme absolutně zklamali.

Můžete to upřesnit?

Naše účinkování bylo tristní kvůli porážkám v Hradci Králové, v klíčovém duelu na Baníku Ostrava i na Spartě, kde jsme ale dlouho odolávali.

Co mužstvu nejvíce chybělo?

Kluci na tom byli psychicky špatně, z toho pramenila nervozita a nedostatek herního klidu. Jsem přesvědčen, že hráči jsou schopni předvádět kvalitnější fotbal.

Jak tedy vnímáte teplické postavení v tabulce?

Boj o záchranu je složitý z obecného pohledu pro každý tým, který je v sestupovém pásmu. Jeden z mých asistentů Standa Hejkal mi povídal, jak při jeho působení na Kladně nasbírali po podzimu třináct bodů a říkali si, že mají soupeře na dosah. Ale Teplice musí myslet na odvážnější ambice. Tomu musí odpovídat i zimní příprava. Už teď ale vím, že důležitý bude start do jara. Hodně napoví první tři kola, kdy hrajeme s Duklou, v Příbrami a se Slováckem. Liga je vyrovnaná a někdy stačí i série tří zápasů, abyste se posunuli třeba ze čtrnáctého místa tabulky až do jejího středu. A to je náš cíl.

Reklama

Související témata: