Hlavní obsah

Trenér Psotka končí v Senici, bude sportovním ředitelem Olomouce

Olomouc

Český fotbalový trenér Zdeněk Psotka po půl roce končí své angažmá ve slovenské Senici a stane se novým sportovním ředitelem Sigmy Olomouc. Informovaly o tom web profutbal.sk i oficiální internetové stránky olomouckého klubu. Psotka se do Olomouce vrací poté, co v listopadu roku 2011 byl odvolán od ligového týmu, který trénoval přes tři roky.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Psotka se vrací do Olomouce, v hanáckém týmu bude sportovním ředitelem.

Článek

Rozchod devětatřicetiletého Psotky se Senicí je překvapivý. Slovenský celek pod vedením českého kouče po podzimní části držel třetí pozici a na jaře chystal útok na příčky zaručující start v evropských pohárech. Psotku však prý zlákala vidina obnovení spolupráce s hanáckým klubem, kde dříve hrál, dlouho trénoval mládež a nakonec i první mužstvo v nejvyšší soutěži.

Psotka dostal nabídku od vedení Sigmy na konci minulého kalendářního roku a pak senický klub požádal o uvolnění z funkce.

"Chci poděkovat funkcionářům senického klubu za nabídku, kterou jsem v létě dostal, za možnost získat během tohoto období velmi zajímavé zkušenosti a především za bezproblémovou dohodu o ukončení spolupráce," uvedl Psotka. V Olomouci by měl zaujmout místo po Janu Gottvaldovi, který loni v létě kvůli zdravotním problémům funkci sportovního ředitele opustil.

Senický klub ale netají, že jej Psotkův odchod zaskočil. Český trenér měl smlouvu ještě na rok a půl s následnou opcí. "Dostali jsme se do nelehké situace. Trenér odchází od nedokončené práce, nechceme mu však bránit v jeho rozhodnutí. Jeho touhu být blíže rodině akceptujeme," prohlásil prezident FK Senica Viktor Blažek.

Už o pár hodin později senický klub představil Psotkova nástupce. Stal se jím čtyřiačtyřicetiletý Slovák Vladimír Koník, jenž naposledy vedl druholigový Šamorín.

Reklama

Související témata: