Hlavní obsah

VIDEO: Bednář odletěl do Španělska natěšený, Sparta si ho nechá

Praha

Mrazy, smog a nastupující oblevu nechali za vchodem do letištní haly a dobře naladěni nabrali směr Španělsko. Fotbalistům Sparty ani nevadilo, že cestou na soustředění do Jerezu je čeká mezipřistání v Madridu a pak další let do Sevilly. V pondělí v poledne pro ně skončily nepopulární zimní galeje, teď už se na pohárové duely s Chelsea budou chystat pěkně v teple.

Odlet fotbalové SpartyVideo: Pavel Dosadil, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stále je ve Spartě jen na zkoušce, bez smlouvy v ruce. A přestože se na kondičním soustředění ve Františkových Lázních zranil a v rudém dresu tudíž zatím neodkopal ani minutu, na letiště dorazil Roman Bednář ve viditelně dobré náladě.

„Po dnešním rozhovoru s Kubou Otavou (personální ředitel a člen představenstva – pozn. red.) si myslím, že jsem ke smlouvě se Spartou hodně blízko. Měl jsem menší zranění, ale odlétám s týmem v dobré fyzické a psychické kondici," zářil vytáhlý útočník.

Bednář se pochlubil, že do léta si ho Sparta nechá. „Klub je zatím spokojený, jak v přípravě pracuji. O další případné spolupráci se budeme bavit po skončení jarní sezóny," avizoval útočník, který je po turecké anabázi volným hráčem.

Čím větší konkurence, tím lepší

Jeho slova potvrdil i trenér Vítězslav Lavička. „Roman je opravdu blízko tomu, aby mu Sparta nabídla kontrakt. Známe ho, víme, co od něj můžeme čekat. Zatím jsme s ním spokojení, doufám, že ve Španělsku už bude moci hrát," řekl kouč před odletem.

Vzhledem k přetlaku v letenském útoku však ještě stále není vyloučena varianta, že Sparta sice Bednáře angažuje, na jaře ho však pošle někam hostovat. Mluví se třeba o zájmu Mladé Boleslavi, jejíž barvy už bývalý útočník Hearts, West Bromwiche či Sivassporu také oblékal.

„Nevím, o tohle se nezajímám. Stát se může cokoliv, ale Sparta je teď pro mě vším," ujistil Bednář.

Lafata, Kadlec, Kweuke, Balaj – to jsou jeho konkurenti v bitvě o místo v sestavě. „S tím jsem do Sparty šel, že tady bude tlačenice. Na konkurenci jsem zvyklý, jinak bych neodehrál tolik sezón v cizině. A čím větší, tím lepší," těší se Bednář na jarní výzvu.

O slovo se hlásí další Afričané

Litevský obránce Borovskij na testech neuspěl a Spartu již opustil. Kvůli problémům s kolenem přijde o soustředění záložník Kadeřábek. V letadle naopak nechyběli obránce Deli a záložník Konaté.

„Oba hráči z Pobřeží slonoviny si o šanci v áčku řekli svým podzimním působením v béčku či juniorce. Deli je důrazný defenzivní hráč, Konaté zase fotbalový typ na oba kraje. Uvidíme, jak se předvedou," poukázal Lavička.

Sparta se ve Španělsku utká s třetiligovým San Fernandem, čínským Kuang-čou, ruským Krasnodarem a rumunskou Concordií.

Nominace Sparty na soustředění ve Španělsku:
Brankáři:
Tomáš Vaclík, Marek Čech, Jakub Kotěra.
Obránci:
Vlastimil Vidlička, Tomáš Zápotočný, Ondřej Švejdík, Jiří Jarošík, Roman Polom, Matěj Hybš, Simon Deli, Adam Jánoš, Manuel Pamić.
Záložníci:
Mario Holek, Josef Hušbauer, David Hovorka, Marek Matějovský, Lukáš Vácha, Tomáš Přikryl, Ladislav Krejčí, Adam Kučera, Tiémoko Konaté.
Útočníci:
David Lafata, Leo Kweuke, Bekim Balaj, Václav Kadlec, Roman Bednář.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Slavia - Ostrava 1 : 0 39. min Živě
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  3 : 2 Jablonec - Karviná 3 : 2 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  2 : 0 Pardubice - Zlín 2 : 0 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  2 : 1 Č. Budějovice - Bohemians 2 : 1 dohráno
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.