Hlavní obsah

Pro Baroše už je v Baníku připraven dres. Smlouvu by měl podepsat do konce týdne

Ostrava

Velký návrat se blíží. Fotbalový útočník Milan Baroš by měl jednání s Baníkem Ostrava uzavřít do konce týdne. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant, jenž se v tomto týdnu vyvázal ze smlouvy v Galatasarayi Istanbul, je s Baníkem rámcově domluven na podmínkách svého působení v jarní části sezóny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Baroš už je jen krůček od návratu do Baníku.

Článek

Přestože formality ještě stále nebyly zcela dotaženy, druhý nejlepší střelec českého národního týmu by si příští víkend měl po 11 letech znovu obléct bílo-modrý dres Baníku a nastoupit v prvním jarním ligovém utkání proti Českým Budějovicím.

Vše je na dobré cestě

Středeční večerní schůzka vedení slezského klubu s Barošovým agentem Pavlem Paskou nepřinesla žádný výrazný posun. "Došlo k vyjasnění základních parametrů spolupráce, další kolo jednání by mělo proběhnout koncem týdne. Věříme, že je vše na dobré cestě," řekla mluvčí Baníku Eva Šimčíková.

Pro vítěze Ligy mistrů z roku 2005 a bronzového medailistu z Eura 2004 už je na Bazalech údajně připraven dres s číslem 27. Je už také veřejným tajemstvím, že vigantický rodák se vzdal svého honoráře a ekonomicky zdecimovanému Baníku na jaře pomůže zadarmo.

Baroš před odchodem do Liverpoolu v lednu 2002 za Ostravu odehrál 76 prvoligových utkání a nastřílel v nich 23 gólů. Dodnes je nejmladším kapitánem v historii klubu, pásku nosil už v sedmnácti letech.

Po odchodu z Baníku hrával za Liverpool, Aston Villu, Lyon, Portsmouth a Galatasaray. Od loňského Eura v Polsku však neodehrál ani jeden soutěžní zápas.

Reklama

Související témata: