Hlavní obsah

Teplice - Dukla 1:1Fotbalisté Teplic zahájili v mrazu jaro remízou s Duklou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kalouda 0 : 1
47. Jarolím 1 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Teplic remizovali na úvod jarní části první ligy s pražskou Duklou 1:1. Ve vysloveně zimním počasí padaly góly jen z trestných kopů - hosty poslal do vedení Kalouda, za domácí vyrovnal Jarolím. Teplice tak dál zůstávají těsně nad sestupovými příčkami.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Luboš Kalouda z Dukly se blýskl parádní trefou.

Článek

Mrazivý večer s vánicí a teplotou kolem minus pěti stupňů Celsia přilákal do ochozů jen několik set diváků a ani předváděný fotbal je nedokázal rozehřát. Teplice sice byly aktivnější, ale jen těžko se dostávaly přes zahuštěný střed pole. Navíc Dukla byla z rychlých kontrů o dost nebezpečnější.

V 10. minutě dostal dost prostoru na pravé straně Borek, jeho centr doputoval až doprostřed vápna k Bergerovi, jenže jeho střelu vykopl vybíhající brankář Grigar. Kolmice za obranu Dukle zafungovala i v 36. minutě a byla z toho nejrušnější část prvního poločasu. Pospěch byl u míče dřív než padající Grigar, míč si posunul kolem něj, jenže brankář ho zastavil před vápnem rukou. Rozhodčí sice nakonec ukázal žlutou kartu, ale Dukla si to vynahradila. Kalouda napálil trestný kop přesně k tyči a Pražané vedli.

Teplice celý první poločas hrozily jen střelami z dálky a hned po pauze právě z prakticky totožné situace vyrovnaly. Přímý kop vybojoval Mahmutovič a v přesnou ránu do horního růžku ho proměnil Jarolím.

Pak už zápas upadl do podprůměru - Teplice se sice snažily dopředu o něco víc, ale bylo z toho jen několik nebezpečných závarů. A když v 75. minutě Mahmutovič konečně dostal míč do sítě, radost mu zkazil zdvižený praporek pomezního. I proto už zápas dospěl k remíze.

17. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 47. Jarolím - 36. Kalouda. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Marek. ŽK: Grigar, Čajič, Vondrášek, Mahmutovič - Přeučil, Borek. Diváci: 1542.
Teplice: Grigar - Kaufman, Jablonský, Podaný - Litsingi (88. Kerič), Jarolím, Čajič, Chovanec (67. Vůch) - Mahmutovič, Jindráček (86. Vachoušek).Trenér: Ščasný.
Dukla: Rada - Romera, Štětina, Vorel,Vrzal - Berger, (90. Malý), Borek, Kalouda, Božič (70. Podrazký), Abiach (60. Přeučil) - Pospěch. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: