Hlavní obsah

Na Hráče měsíce března jsou nominováni Baroš, Doležal a Krejčí

Praha

První držitel ceny pro Hráče měsíce v kalendářním roce 2013 vzejde z trojlístku Milan Baroš (Baník Ostrava), Martin Doležal (Sigma Olomouc) a Ladislav Krejčí (Sparta Praha). Březnovou nominaci ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) provedla pětičlenná expertní skupina, ve které je třeba bývalá ikona ligových trávníků Jiří Novotný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se raduje ze své trefy proti Hradci.

Článek

Na trofej pro Hráče měsíce března aspiruje reprezentační záložník Krejčí, autor dvou gólů v zápase na hřišti Hradce Králové. Díky Krejčímu, jenž skóroval v lize po 11 měsících, Letenští otočili nepříznivý stav a konečně uspěli na hřišti východočeského soupeře, kde se jim v posledních letech nedařilo.

Velký návrat na kolbiště Gambrinus ligy může triumfem v anketě ozdobit ostravský klenot Baroš, který nejen hattrickem proti Hradci Králové potvrdil, že ti, co jej posílali do starého železa, se poněkud ukvapili. „Zvedl hru i produktivitu Baníku a je vidět, že fotbal ho zase baví," chválí Barošův někdejší spoluhráč z reprezentace Jiří Novotný.

Trojici nominovaných doplňuje další útočník - olomoucký Doležal, jenž v průběhu března zaznamenal dvě branky. Famózní výkon podal především v duelu s Jihlavou, kde se podílel na všech třech gólech v síti nováčka nejvyšší soutěže.

Trenérem měsíce března fanoušci zvolí Lavičku, Pivarníka nebo Straku

Sparťan Vítězslav Lavička může navázat na své říjnové prvenství a podruhé v kariéře se stát Trenérem měsíce. Kouč aktuálně druhého týmu tabulky byl odměněn za skvělé výsledky Letenských v posledních čtyřech kolech a ocitl se mezi třemi nominovanými v anketě Trenér měsíce března. Dalšími dvěma uchazeči o trofej pro nejlepšího trenéra za březen jsou Roman Pivarník z Olomouce a příbramský František Straka.

Sparta získala deset bodů z 12 možných a dotáhla se na lídra z Plzně. Navíc se jí podařilo vyhrát i důležitý vzájemný duel. „Sparta začala hrát kombinační fotbal podložený výsledky," hodnotí letenská ikona Jiří Novotný.

Olomoucký kouč Pivarník kandiduje už potřetí. Poprvé byl nominován za září, podruhé za říjen. Ani jednou však neuspěl. Nyní může proměnit další mečbol. Komise jej vybrala za to, že se svým mužstvem vyhrál tři ze čtyř březnových utkání.

Pouhá dvě kola naopak stačila k nominaci novému kouči Příbrami Strakovi. Ten svou pověst hecíře a životabudiče prokázal nejprve při premiéře na Slovácku (1:0) a pak ve strhujícím domácím střetnutí s Jabloncem (3:3), kde Středočeši dohnali dvougólové manko.

Ode dneška se do ankety Hráč a trenér měsíce března mohou aktivně zapojit fotbaloví fanoušci na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz. Hlasování potrvá do pondělí 8. dubna a po jeho skončení se veřejnost dozví jméno vítěze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.