Hlavní obsah

Kouče Kotala těší střelecká forma týmu i po odchodu opor

Jablonec nad Nisou

Už alergický na otázky týkající se tématu, jak se jeho tým vyrovnává s odchody bývalých klíčových hráčů sestavy Lafaty a Kovaříka, je trenér jabloneckých fotbalistů Václav Kotal. „Často se mě na to lidi ptají, ale oba borci jsou pryč už od zimy a nechci se dokola vyjadřovat a vracet k minulosti,“ říká zkušený kouč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Zoubele (vlevo) a Karel Piták z Jablonce slaví gól do sítě Slovácka.

Článek

„Žijeme přítomností, bez dřívějších opor jsme odehráli už osm mistrovských utkání a snažíme se je v ofenzivě nahradit. Myslím, že se nám to celkem daří," tvrdí trenér aktuálně třetího celku prvoligové tabulky.

Jablonečtí vstřelili během osmi dnů tři góly v Příbrami, dva Plzni v poháru a v neděli čtyři Slovácku. Navíc jsou nejproduktivnějším týmem ligy se čtyřiceti brankami! A v gólové statistice tak figurují i před tabulkově první Plzní a druhou Spartou, bojujícími o titul!

Mužstvu přitom momentálně scházejí zdravotně indisponovaní Čížek, Hubník i Beneš. „Jsem na druhou stranu rád, že prvně dva jmenované v minulém kole střelecky zastoupili záložníci Kopic s Vaňkem. Už měli obrazně nůž na krku, protože jsem jim říkal, že jejich herní kvalita by se měla projevit i v efektivitě. A Štochl ve středu obrany dobře zaskočil za Beneše," rozebírá Kotal.

Jurča zažil ligovou premiéru

Proti Slovácku si odbyl prvoligovou premiéru dvacetiletý v dresu Baumitu záložník Radim Jurča. „Je to hráč z naší juniorky. Jurča šel na hřiště za rozhodnutého stavu a přál bych si, abych v podobných situacích mohl dát šanci i dalším mladíkům. Při náročném programu je dobré, pokud se dá při marodce rozložit zátěž i na více hráčů," uvažuje trenér.

Po pěti měsících nastoupil v lize brankář Michal Špit, jemuž chybí jen tři zápasy k dosažení hranice stovky utkání s vychytaným čistým kontem. „Byli bychom rádi, kdyby téhle mety dosáhl co nejdříve. Předpoklady k tomu má svými zkušenostmi i současnou formou," říká Kotal na adresu gólmana, který v úterý 9. dubna oslavil 38. narozeniny. Nejbližší ligový zápas čeká Jablonec už v sobotu na Julisce proti pražské Dukle.

Reklama

Související témata: