Hlavní obsah

Poborský se usmíval, z disciplinárky odešel čistý. Ta případ přenechá policii

Praha
Aktualizováno

Šéf českobudějovického Dynama a člen Výkonného výboru FAČR Karel Poborský odešel ve čtvrtek z jednání disciplinární komise s úsměvem a bez trestu. Disciplinárka si šéfa Jihočechů předvolala za jeho výroky po utkání České Budějovice - Příbram (0:1), které rozhodl sporný pokutový kop. Vyslechla ho, ale rozhodla se vyčkat na závěry protikorupční policie, která šetři okolnosti kolem zápasu právě na základě Poborského výroků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéf Dynama České Budějovice Karel Poborský opouští sídlo FAČR na pražském Strahově.

Článek

„Disciplinární komisi jsem zopakoval to, co jsem řekl už médiím a zaznělo to i v mém tiskovém prohlášení. Před zápasem za mnou přišli někteří naši hráči, že byli kontaktováni, aby zápas dopadl v náš neprospěch. Nikoho jsem po utkání nejmenoval, žádný klub ani žádné osoby," řekl po odchodu z disciplinární komise Karel Poborský.

Po utkání však měl v mixzóně novinářům říci, že hráče kontaktoval někdo z Příbrami, což však později ve svém prohlášení i před disciplinárkou popřel. Tuto verzi odmítl i ve čtvrtek. Platí však jeho pocit, že zápas byl ze strany sudího Drahoslava Drábka řízen tendenčně. Moment, kdy měl českobudějovický gólman Michal Daněk držet pod krkem a poté odstrčit obránce Příbrami Jakuba Jugase, žádný televizní záznam neprokázal.

Poborský je připraven, že bude před komisi znovu předvolán. „Disciplinárka čeká na závěry protikorupční policie, která případ šetří. Podnětem k zahájení vyšetřování měly být mé výroky, tak to řekl v televizi její tiskový mluvčí. Nikdo z policie se na mne ale zatím neobrátil," dodal Poborský.

U disciplinárky po deseti letech

K rozhodnutí disciplinárky vyčkat na závěry protikorupční policie, která Poborského výroky vzala jako podnět k šetření, zda nedošlo k uplácení a případ nechává otevřený, řekl tiskový mluvčí FAČR Petr Kovář:

„Disciplinární komise zahájila řízení s Karlem Poborským, vyslechla si a vzala na vědomí jeho vysvětlení celé situace kolem zmíněného utkání. Disciplinární komise podle nově nastoleného trendu vyčká závěrů protikorupční policie. V tuto chvíli se Poborský nedopustil disciplinárního provinění."

Před disciplinárkou se ocitl Poborský po deseti letech. V březnu roku 2003 byl tehdy potrestán jako kapitán Sparty po prohraném utkání v Ostravě. K novinářům se vyjadřoval vulgárně a do jednoho strčil. Tehdy odešel s pokutou 60 000 korun za hrubé nesportovní chování.

Vedoucí mužstva Dynama Jiří Vozábal, který byl za svoje chování ve zmíněném duelu vykázán na tribunu, zaplatí pokutu 10 000 korun.

Reklama

Související témata: