Hlavní obsah

Kuka: Příští rok bych tady neměl co dělat

PRAHA

V pondělí odstartovali svoji zimní přípravu fotbalisté Slavie Praha. Mezi hráči nechyběl ani Václav Koloušek, který vyhrál svůj boj s leukémií. Hned úvodní den se mluvilo o vstupu finanční skupiny PPF do tradičního klubu. Jednání se účastní i útočník Pavel Kuka. Zkušený hráč se netají tím, že jarní část sezóny je jeho poslední ve vrcholovém fotbalu. "Odchodu se ale bojím strašně," přiznává v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Kuka

Článek

V posledních dnech se vyrojily spekulace o vstupu finanční skupiny PPF do Slavie. Uvítal byste změnu vlastníka? Záleží, s jakými úmysly by případný nový majitel do klubu přišel. Určitě by to bylo pro Slavii dobré a přispělo ke klidu, zejména pokud by se skutečně jednalo o PPF.

Objevily se informace, že na jednání se přímo podílíte i vy. Je to pravda? Na budoucnosti Slavie mi záleží, takže se snažím podle toho chovat. To je vše, co k tomu mohu říct.

Jak se těšíte na zimní přípravu, která vás čeká? Bude vaší poslední? S tréninkem začnu až ve středu, protože jsem měl chřipku, která zasáhla celou rodinu. A vím stoprocentně, že mě čeká poslední půlrok ve vrcholovém fotbale.

Znamená to, že v další sezóně už dres Slavie oblékat nebudete? Je to otázka zdraví a pocitů. Samozřejmě, že změnit se dá cokoliv. Ale příští rok už bych tu neměl co dělat. Vlastně to přišlo už minulý rok. Chtěl jsem skončit v létě. Dlouho jsem o tom přemýšlel. Nakonec jsem se rozhodl ještě pokračovat.

V lize jste odehrál 259 zápasů a vstřelil 102 gólů. Jste na odchod z vrcholové scény nachystaný? Bojím se toho strašně. Každý rok to ale prožívá spousta kluků, a tak se s tím budu muset vyrovnat stejně jako oni.

Už jste přemýšlel, co budete dělat? Bude mě naplňovat jiná práce než se honit s těma mladýma klukama.

Konkrétní představu tedy nemáte? Člověk si to nemůže nalajnovat. Třeba manažerství mě zatím vůbec neláká. Chtěl bych zůstat u každodenního fotbalu. Ale nejsem v pozici, že bych si mohl klást nějaké podmínky. Plně si to všechno uvědomuji.

Žádné vážnější zdravotní problémy před startem jara nemáte? Byly časy, kdy jsem na tom byl mnohem hůře. Teď se cítím fit. Člověku spíše bere chuť to, co se děje kolem fotbalu. Ať už v Česku, nebo na Slavii. To člověku nepřidá.

Co se týče Slavie, máte na mysli podzimní tahanice kvůli dluhům vedení vůči hráčům? Tehdy se řešilo, co se řešit muselo. A možná trošku zbytečně se to zveličovalo. Ale myslím i další věci. Měli bychom být jinde než v úvodu sezóny. Určitě bychom neměli začínat s takovým kádrem jako na podzim. Slavia by se měla rvát o titul do posledního kola. Nebo neustále řešit otázku stadiónu. Hráči by prostě měli mít klid, aby se mohli koncentrovat.

Reklama