Hlavní obsah

Šance na třetí místo stále je, věří nový kouč Sigmy Kotůlek

Olomouc

Nový trenér olomouckých fotbalistů Martin Kotůlek nevzdává boj o třetí místo v tabulce, znamenající účast v předkole Evropské ligy. Sigma se po sérii neúspěchů propadla na čtvrtou příčku tři body za Liberec, nástupce a dosavadní asistent odvolaného kouče Romana Pivarníka ale věří, že Hanáci ztrátu v posledních čtyřech kolech sezóny smažou.

Foto: Profimedia.cz

Martin Kotůlek věří, že Olomouc získá ve zbytku sezóny maximum bodů.

Článek

"Pokud to jenom trochu půjde, budeme o třetí místo bojovat. Kluci na to jsou nachystaní, šance tam pořád je. Stačí jeden zápas, aby se to otočilo. Musíme v to doufat," řekl klubovému webu Kotůlek.

Z pozice asistenta povýšil na hlavního kouče poté, co Olomouc v pondělí prohrála s Teplicemi 0:2. Připustil, že ho to překvapilo. "Změna pro nás byla nečekaná, pro oba, pro mě i pro Romana. Přišlo to hned po zápase. Byl jsem trošku zaskočený, že to bylo tak rychle," prohlásil Kotůlek.

Do týmu chce po sérii šesti ligových utkání bez výhry a vyřazení v Poháru České pošty vrátit pohodu. "Na extra velké změny asi nebude prostor. Je málo času, hrajeme už v sobotu, máme na to tři dny. Musíme dát tým nějak do kupy, zkusit hráče trošku uvolnit, aby tam nebylo tolik stresu a naopak více sebevědomí, abychom si více věřili. Na tom bychom chtěli zapracovat," podotkl třiačtyřicetiletý Kotůlek.

Motivaci uspět s týmem při své premiéře v roli hlavního trenéra v první lize má o to větší, že za Sigmu dlouhá léta hrával. "V Sigmě jsem hrál dvanáct let, teď tady jako trenér působím už osmým rokem. Samozřejmě mi záleží na tom, aby Sigma hrála dobrý fotbal," uvedl Kotůlek.

Hráči věří, že změna na trenérském postu týmu pomůže. "Pro kabinu je vždycky taková změna nepříjemná, zvlášť když to přijde na konci sezóny. Budeme se snažit, aby to byl ten potřebný impulz, aby to mužstvo nakoplo," řekl Aleš Škerle. "Doufejme, že to přinese to, co má, budeme se snažit v posledních čtyřech kolech uhrát co nejvíce bodů," dodal.

Reklama

Související témata: