Hlavní obsah

Sto piv pro milióntého diváka Gambrinus ligy si vypije fanoušek Plzně

Plzeň

Je to skoro symbolické. Milióntým divákem letošního ročníku Gambrinus ligy se v sobotu stal fanoušek Viktorie Plzeň Josef Markgraf a od titulárního partnera nejvyšší soutěže převzal jako cenu sto piv. Gambrinus se tedy vypije ve městě piva a na počest tamního fotbalového mistra, v což milióntý divák i přes porážku se Slavií věří.

Foto: LFA

Milióntým divákem letošního ročníku Gambrinus ligy se v sobotu stal fanoušek Viktorie Plzeň Josef Markgraf (vlevo).

Článek

„Báječný pocit. Jen je škoda, že Plzeň se Slavií prohrála. Ale i tak věřím, že získá mistrovský titul. Na Plzeň chodím už přes deset let. Prožil jsem si jak účast v druhé lize, tak radost z titulu. Sto piv rozhodně nevypiju sám. Myslím, že se podělím i s kamarády,“ svěřil se s úsměvem miliontý návštěvník Gambrinus ligy, který má rodinnou firmu na testování převodovek.

„Fakt, že jsme v Gambrinus lize přivítali miliontého diváka, jasně dokazuje, že má veřejnost o českou nejvyšší soutěž zájem. Vážíme si každého, kdo se vydá na prvoligový stadion. Budeme i dále pracovat na tom, aby diváků v ochozech přibývalo, a já pevně věřím, že se toho miliontého dočkáme v příští sezoně ještě dříve než v sedmadvacátém kolem,“ prohlásil předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

Odměna i pro kamarády

„Miliontý návštěvník je pro Gambrinus, partnera nejvyšší české fotbalové soutěže, velký milník. Proto jsme přichystali odměnu, která jistě potěší nejen jeho, ale i kamarády, se kterými si ji určitě užije,“ uvedl Miroslav Peichl, manažer Plzeňského Prazdroje.

Divák, který byl slavnostně vyhlášen na stadionu ve Štruncových sadech, si domů odnesl voucher na 100 piv Gambrinus Original 10°.

„Fotbal se hraje pro fanoušky. A my se snažíme pro ně dělat ligu atraktivnější už od roku 1997, kdy jsme se spojili s tímto fenoménem. Pivo za bůra po pětigólovém přídělu v brance soupeře pro příznivce vítězného týmu, projekt Kopeme za fotbal přinášející amatérům unikátní zážitky s týmy Gambrinus ligy a další aktivity děláme pro fanoušky, aby je fotbal bavil ještě víc. Chceme podporovat jejich vášeň, chceme plné stadiony a správnou fotbalovou atmosféru na tribunách. Proto přeji české nejvyšší lize za Gambrinus, abychom v příští sezóně slavili milion návštěvníků ještě dříve,“ dodal Peichl.

Reklama