Hlavní obsah

Záchrana je blízko, snad to zvládneme, věří teplický kouč Ščasný

Teplice

Vzkříšení v pravý čas. Tak se dá charakterizovat současné herní i výsledkové zlepšení fotbalistů Teplic v Gambrinus lize. Díky dvěma vítězstvím po sobě (v Olomouci 2:0 a nad Ostravou 3:2) Severočeši unikli ze sestupové příčky tabulky, na které figurovali ještě nedávno s bodovou ztrátou na tehdy čtrnáctý Hradec Králové.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Obránce Baníku Zdenko Kaprálik (vlevo) a teplický útočník Aidin Mahmutovič.

Článek

„A teď máme na předposlední místo už náskok pěti bodů, což je vzhledem ke snižujícímu se počtu kol do konce sezóny solidní pozice. Cítíme, že záchrana je hodně blízko, ale ještě zbývají nějaké krůčky. Snad to zvládneme," uvažoval zkušený teplický trenér Zdeněk Ščasný.

Jeho tým totiž čeká těžký los se zápasy proti ambiciózním soupeřům a celkům z nejvyšších pater tabulky. „Náročnější finiš snad ani být nemůže. Třetí Liberec, kam jedeme příště, je ve formě, vyhrál sedmkrát v řadě a sahá po evropských pohárech. Pak přivítáme Spartu, které jde pořád o titul. A končíme v Mladé Boleslavi," upřesnil kouč na první pohled hrůzostrašný los.

Liga pro Ščasného vyvrcholí ve dvou duelech s kluby, v nichž sám působil. Za Spartu hrál a potom ji i trénoval a s Boleslaví okusil na trenérské lavičce i evropské poháry. „Teď mě ale zajímá jen závěr sezóny. Předem se nevzdáváme. Paradoxně nám vyhovují soupeři, kteří chtějí hrát fotbal. Proti nim si zpravidla počínáme lépe, než jen proti bránícím týmům z dolní poloviny tabulky," podotkl teplický trenér.

Ve zbytku sezóny se Severočeši musí obejít bez klíčového záložníka Ljevakoviče, pro něhož sezóna už předčasně skončila kvůli třízápasovému trestu za dvanáct žlutých karet!

„Ljevu jsme šetřili v Olomouci, aby vydržel na jaře co nejdéle. Bohužel proti Ostravě tu osudnou kartu dostal a musím přemýšlet, jak ho nahradit. V úvahu připadá start Vachouška od začátku a při přípravě na utkání v Liberci se rozhodnu, jestli nedat šanci třeba Čajičovi nebo Janičovi," naznačil Ščasný. A na větší zapojení do sestavy čeká i momentální náhradník Kerič.

Reklama

Související témata: