Hlavní obsah

VIDEO: Přijít o titul, kdyby Plzeň prohrála? To by byl děs, přiznal sparťan Hušbauer

Praha

V závěru jara má třiadvacetiletý záložník Josef Hušbauer nejlepší formu za všech sparťanů. Přes výsledkové peripetie drží tým z Letné v naději na titul svými góly i přihrávkami, po nichž se trefují spoluhráči. Jako všichni v kabině, i on věří, že zázrak a titul je možný. Ale varianta, že by Plzeň prohrála v Hradci a Sparta neporazila Duklu, ho děsí...

Josef HušbauerVideo: Sport.cz

 
Článek

Umíte si představit situaci, že Plzeň prohraje v Hradci, ale vy neporazíte Duklu?

To snad ne! O tom nechci ani přemýšlet. To by byl děs!!

Ptám se proto, že s Duklou jste třikrát v lize remizovali. Moc vám to proti ní nejde...

Loni jsme na Julisce ztratili šanci na titul. Je pravda, že na Duklu se nám moc nedaří. Musíme něco změnit, zlomit to a porazit ji.

Nebudete mít v hlavě víc než Duklu zápas Plzně v Hradci?

Ne! Soustředíme se na sebe, abychom zvládli náš zápas, pak se můžeme zajímat o Plzeň.

Hraje se vám lépe, když nejste pod tlakem, že musíte, ale vlastně jen můžete?

Tlak na nás je stejný, ale Plzeň je pod větším. Vedla o pět bodů, teď je to o dva. My máme také co ztratit, moc jsme titul chtěli a chceme. Přišli bychom také o velké peníze na prémiích, což ale teď není prvořadé.

Do bitvy o všechno zbývá pár desítek hodin. Jaká je aktuální nálada ve sparťanské kabině?

Zatím dobrá. Snažíme se po Teplicích udržet pozitivní atmosféru.

Upřímně, věříte v zázrak, kterým by Sparta získala titul?

Věřili jsme i po selhání v Brně. Teď věříme ještě víc. Nic jiného nám nezbývá. Uvidíme, jak to dopadne.

Uvědomujete si, že nebýt vašich zbytečných zaváhání v posledních zápasech, mohli jste mít klid a těšit se na sobotní korunovaci?

Moc dobře to víme. Nejvíc mrzí ztráty s těmi papírově slabšími soupeři, ať to byla domácí remíza s Jihlavou nebo prohra v Brně. To je pět bodů. O těch dřívějších ztrátách ani nemluvě. Prohra v Liberci samozřejmě také mrzí, ale méně, protože Slovan prokazuje kvalitu a formu. Obral nás i Plzeň.

Máte pro ty výpadky vysvětlení?

Těžko říct. Nedáme první gól, který potřebujeme, abychom se uklidnili a hráli naši hru. Sami inkasujeme a přestaneme si věřit. Když dostaneme i druhý, je zle a těžko se to dohání.

Na jaře vám kvarteto útočníků záviděla celé liga. Lafata a Kweuke jsou v trestu, Bednář ve středu kvůli zdravotním problémům netrénoval. Zbyl jen Kadlec, který ale není vyloženě hrotový útočník. Neděsí vás to?

Bohužel je to tak. Roman Bednář by ale měl být v sobotu k dispozici. Uvidíme, kdo v útoku nastoupí. V každém případě bychom si s tím museli poradit.

Vaší doménou byly nechytatelné rány z dálky. V této sezóně zatím nic moc. Schováváte si nějakou až na sobotu?

Kéž byste měl pravdu. Kdyby mi tam něco padlo, bylo by to super, ale my musíme především vyhrát a je jedno, kdo dá gól.

Existuje teoretická varianta, že by se při určitém souběhu bodů a skóre hrál dodatečný zápas o titul. Dáváte tomu nějakou naději?

Ta možnost existuje, ale moc v ní nevěřím. Dávám jí pět až deset procent. Podle mne se rozhodne v posledním kole. Pro fanoušky by to ale bylo zajímavé a pro nás také. Bylo by to i spravedlivější, kdyby se při rovnosti bodů hrálo superfinále o titul a dva kandidáti by si to rozdali na férovku.

Reklama