Hlavní obsah

Liberecký gólman Kovář prožil skvělé jaro a těší se na premiéru v Evropě

Liberec

Vynikající bilancí na sebe upozornil v jarní sezóně fotbalový gólman Přemysl Kovář. Po Davidu Bičíkovi převzal v lednu post liberecké brankářské jedničky a s přehledem odchytal třináct ligových zápasů v řadě. V nich Slovan jedenáctkrát vyhrál, jednou remizoval a pouze jednou prohrál. A Kovář měl také velkou zásluhu na ojedinělé sérii devíti vítězství po sobě. Nyní se už těší na svoji premiéru v evropských pohárech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radující se brankář Liberce Přemysl Kovář.

Článek

„Musíme být maximálně spokojení s tím, co se nám povedlo. Do klubu jsem přicházel v zimě, kdy se tým potýkal s problémy kvůli devátému místu v tabulce, a moc se nám asi nevěřilo. Navíc jsem měl zastoupit Davida Bičíka, který předtím výrazně přispěl k libereckému titulu a byl hvězdou ligy," vrací se Kovář ke svým začátkům v týmu.

„A najednou se radujeme ze třetí příčky, což je po nepovedeném podzimu velká vizitka. Poslední zápas s Příbramí jsem vynechal, protože trenér chtěl umožnit Zbyňku Hauzrovi důstojnou rozlučku s kariérou. I tohle gesto svědčí o skvělé atmosféře v klubu," líčil Kovář, který nasbíral osm vychytaných čistých kont.

Bránit pomáhal i útočník Rabušic

„To jsem tedy nečekal. Za svou statistiku vděčím celému týmu. Obranu perfektně dirigoval Radek Kováč, ale pomoci v defenzivě neváhal ani kanonýr Michael Rabušic. Sedli jsme si lidsky i v kabině, je tady jedna velká parta. Začalo to prvním zápasem s Jabloncem, nakopl nás menší výpadek na Slavii a cením si skalpu Sparty i Plzně, které jsme zkomplikovali cestu k titulu. Ale nemůžeme být namlsaní, i ten náš bronz je vynikající," líčil brankář.

Jaro mu dodalo patřičné sebevědomí. „Vím, že v zimě se dost pochybovalo, jestli jsem schopen chytat stabilně ligu. Vždyť předtím jsem byl v druholigovém Varnsdorfu a měl jsem za sebou jen tři prvoligové zápasy za tehdy sestupující Ústí nad Labem. Ale kluci mě podrželi," kvitoval Kovář.

„Dokázali jsme si, že dovedeme hrát s každým a s očekáváním vzhlížím k pohárové sezóně. Pro mě to bude něco úplně nového, ale strach nemám. V Liberci už jsou na evropské soutěže zvyklí a věřím, že se dobře připravíme. Ani mi nevadí, že začínáme přípravu už 18. června. Chtěli jsme do Evropy, a tak si přece nebudeme stěžovat na krátkou dovolenou. Navíc máme v kádru spoustu mladých kluků, kteří rychle regenerují a ty dva týdny volna jim stačí," říkal brankář s úsměvem.

Reklama

Související témata: