Hlavní obsah

Pauschek už patří Spartě, jeho příchod nejspíš odnese Vidlička

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí první letní posilu. Z týmu slovenského mistra Slovanu Bratislava získala obránce Lukáše Pauscheka. Dvacetiletý fotbalista je odchovancem nejslavnějšího slovenského klubu a se Spartou podepsal smlouvu na čtyři roky. Jeho příchod znamená, že Letnou nejspíš opustí minimálně jeden ze dvojice zkušených obránců Vlastimil Vidlička - Tomáš Zápotočný.

Foto: Sport.cz

Vítej ve Spartě! Trenér Vítězslav Lavička (vlevo) a Lukáš Pauschek.

Článek

Čtyřnásobný slovenský reprezentant Lukáš Pauschek dostal poprvé šanci v A týmu Slovanu v roce 2011 a postupně se vypracoval v klíčového hráče. S bratislavským klubem slavil v sezónách 2010/2011 a 2012/2013 vítězství v nejvyšší slovenské lize i poháru. Premiéru v národním týmu Slovenska si připsal v srpnu 2012, kdy nastoupil v přípravném utkání proti Dánsku.

„Lukáš je perspektivní hráč, o kterého jsme měli dlouhodobý zájem. Jsme rádi, že jednání dospěla do úspěšného konce," pochvaluje si na klubovém webu Jakub Otava, člen představenstva Sparty.

Posily budou představeny ve středu

Pauschek se do tréninku s novými spoluhráči zapojí ve středu. V tento den má být na Letné také oficiálně představen. Spolu s ním zřejmě i záložník Kamil Vacek, který se vrací na roční hostování z italského Chieva. Opačným směrem míří levý obránce Manuel Pamič, na jehož místo přijde zimbabwský levý obránce Costa Nhamoinesu z polského Lubinu.

Minulý týden ve Spartě skončil stoper Jiří Jarošík. Příchodem Pauscheka se v akutním ohrožení ocitli také další zkušení obránci Vlastimil Vidlička a Tomáš Zápotočný.

„Pokud přestup Pauscheka dotáhneme, dali bychom zelenou k odchodu Vidličkovi. Chceme kádr omlazovat a Vlasta bude momentálně asi víc žádaný než Tomáš, který je po zranění ještě v rekonvalescenci a má individuální trénink," avizoval na startu přípravy Otava.

Slovan nakonec s uvolněním obránce souhlasil

„Lukáše jsme neplánovali uvolnit. Sám hráč však chtěl zkusit štěstí ve Spartě a my jsme mu v tom nechtěli bránit za každou cenu. Roli hrálo i to, že na jeho post máme dva další kvalitní hráče. Po jednáních se Spartou jsme nakonec dospěli k podmínkám, které přijaly všechny strany," řekl pro klubové stránky Petr Kašpar, generální ředitel Slovanu.

„Neodchází se mi lehce. V Slovanu jsem hrál odmalička. Prožil jsem zde hodně krásných momentů a klub mi přirostl k srdci. Z hlediska mé další kariéry si však myslím, že tento krok mi pomůže. Proto jsem se po zvážení všech okolností rozhodl pro přestup do Sparty," vysvětlil Pauschek.

Dvacetiletý obránce patří k nejnadanějším a zároveň nejžádanějším slovenským fotbalistům. „Ve dvaceti letech za sebou už má čtyři starty v národním týmu a takových hráčů není příliš jak u nás, tak na Slovensku. Dokázal se prosadit v mistrovském Slovanu a má všechny předpoklady, aby se mu podobně dařilo na Letné," ujišťuje Viktor Kolář ze společnosti Sport Iinvest Group, která přestup zprostředkovávala, neboť Pauscheka zastupuje úzce spolupracující agentura Stars and Friends.

Reklama

Související témata: