Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic se chtějí v nové sezóně vyhnout boji o záchranu

Teplice

Fotbalisté Teplic se chtějí v novém ročníku první ligy vyhnout situaci z letošního jara, kdy se báli o přežití v nejvyšší soutěži skoro až do konce. Konkrétnější cíle si Severočeši, kteří do ligy vstoupí nedělním zápasem se Slováckem, nekladou.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Kouč Teplic Zdeněk Ščasný (vpravo) a předseda představenstva klubu Pavel Šedlbauer na tiskové konferenci před startem nového ligového ročníku.

Článek

Teplice před sezónou hledaly posily hlavně v zahraničí, protože podle vedení klubu to byla nejschůdnější cesta, jak doplnit tým. Z portugalské Coimbry přišel Kapverďan Nivaldo, z maďarského Debrecínu Nigerijec Eugéne Salami. Z Maďarska dorazil už v zimě Konžan Litsingi a v kádru jsou i tři hráči z Bosny a jeden Slovák.

"Kvalitní hráči na tyhle posty v Česku buď nejsou vůbec k mání, nebo by nebyli levnější," řekl novinářům ředitel klubu František Hrdlička. Cena za všechny letní posily se podle něj pohybuje v řádu jednotek milionů korun. Ani třetí posilu Teplice nedomlouvaly na tuzemském trhu: z Prešova angažovaly sparťanského odchovance Jana Kroba. Ten by měl hrát s Nivaldem na levé straně sestavy.

Posily si vyžádal trenér Zdeněk Ščasný. "Salamiho znám osobně, vím, co umí. A na Nivalda jsem měl dobré reference, tak jsem se na něj zaměřil," řekl teplický trenér. "Litsingi se nám osvědčil, tihle hráči by měli přinést do našeho fotbalu něco nového, překvapivého," dodal.

Bez nože na krku

Teď Teplice doufají, že doplněný tým předvede víc než 12. místo z minulé sezóny, na které se navíc vyšplhal až po tuhém boji o záchranu. "To je jediný cíl - nechceme to opakovat a mít od začátku nůž na krku. Chceme hlavně hrát líp," řekl Ščasný. Ještě před dvěma lety si Tepličtí kladli za cíl každý rok poháry, teď už o nich nemluví. "Ale to skoro nikdo v lize, hrát o ně může deset týmů," uzavřel Hrdlička.

Žlutomodrý dres už neobléknou Slováci Chovanec a Janič, skončila i dlouholetá brankářská dvojka Martin Slavík. Levý bek Rosa nepodepsal novou smlouvu a odešel do Mladé Boleslavi, Keriče s Podaným si stáhla z hostování Sparta.

Zbytek změn v kádru obstaraly návraty z hostování - z Roudnice se vrátil brankář Pechatý, ze Sokolova stoper Hošek a z Táborska záložník Dolejš.

Reklama

Související témata: