Hlavní obsah

Plzeň možná ztratí Daridu! Reprezentačního záložníka lanaří kluby z Německa, Anglie i Ruska

Praha
Aktualizováno

Úřadující český mistr z Plzně možná v brzké době přijde o jednu ze svých opor. Podle informace německého deníku Badische Zeitung usiluje bundesligový Freiburg o příchod fotbalového záložníka Vladimíra Daridy. Vedení Viktorie registruje zájem z Německa, Anglie a Ruska, ovšem Daridův prodej prý není aktuální. Plzeň chce i s mladým záložníkem vybojovat postup do skupinové fáze Ligy mistrů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Plzeňský záložník Vladimír Darida se raduje ze vstřelení gólu.

Článek

Dvaadvacetiletý český reprezentant je v hledáčku německého Freiburgu již delší čas. Podle zmiňovaného listu jednání výrazně pokročila, byť informaci nikdo z vedení SC Freiburg nepotvrdil. „Hráče znám, ale v současné době nebudeme komentovat žádné jméno," uvedl pro Badische Zeitung sportovní ředitel klubu Klemens Hartenbach.

V Plzni potvrzují, že o talentovaného hráče panuje v zahraničí velký zájem. „Darida se dlouhodobě řadí k nejžádanějším českým fotbalistům, je tu zájem ze strany anglických, ruských i německých fotbalových klubů. Plzeň již v minulosti deklarovala jasné podmínky finanční i sportovní, za kterých by byla schopna svého odchovance uvolnit, a do této finální fáze se žádná jednání neposunula," říká k aktuální situaci generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Cílem Západočechů je postup do základní skupiny Ligy mistrů, a je tedy nepravděpodobné, že by český mistr jednu ze svých opor v nejbližších dnech uvolnil. „Jasnou sportovní i ekonomickou prioritou Viktorie Plzeň je postup do základní skupiny Champions League, tomuto cíli byla plně podřízena sportovní příprava i přestupová politika klubu," dodal Šádek.

Darida by se v případě odchodu do Freiburgu potkal v mužstvu s krajany Pavlem Krmašem a Václavem Pilařem.

Reklama

Související témata: