Hlavní obsah

Kopic ani po dvou gólech nejásal. Proti Betisu se musíme zlepšit v obraně, uvědomuje si jablonecký záložník

Jablonec nad Nisou

Jablonecký fotbalový záložník Jan Kopic čekal v podzimní sezóně na gól v Gambrinus lize až do pátého kola. A proti Znojmu se prosadil hned dvakrát, přesto po divoké remíze 5:5 nijak nejásal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zadumaný jablonecký trenér Roman Skuhravý.

Článek

„Co je platné, že jsme potvrdili střeleckou produktivitu a vytvořili si další šance, když jsme propadli v defenzivě," krčil rameny středopolař, který měl na dosah i hattrick. „V jasné pozici jsem nastřelil jen gólmana. Kdybych to dal, tak jsme třeba vyhráli 6:5. Nastoupil jsem po viróze, kvůli níž jsem chyběl předtím v Ostravě. A v průběhu druhé půle jsem začal šlapat vodu a trenéři mě stáhli ze hry," vysvětlil svoje střídání autor dvou gólů.

Mrzelo ho, že tým nepomohl brankáři Michalu Špitovi k jubilejní stovce vychytaných čistých kont. „Určitě si dosažení téhle mety zaslouží. Chybí mu jediný zápas a snad by to mohlo vyjít za přispění celého mužstva a kvalitnější obrany už příště v Olomouci," přemítal Kopic.

V hlavě ale nosí především myšlenky na čtvrteční souboj v play off o Evropskou ligu s Betisem Sevilla. „Bude to pro mě asi zatím nejatraktivnější duel v kariéře, což platí i pro ostatní jablonecké kluky. Španělská liga patří k nejlepším na světě. Ale doufám, že životní zápas přijde ještě někdy v budoucnu," uvažoval třiadvacetiletý středopolař.

O kvalitě pohárového protivníka má dostatečné představy. „Dobře víme, že narazíme na technicky a kombinačně vyspělý tým. Čekám z naší strany lepší vystoupení než naposledy v lize. Musíme se zlepšit v obraně, hrát zodpovědně a věřím i v podporu diváků. Nevím ale, jaký je o zápas s Betisem v Jablonci zájem, a jak se prodávají lístky," uzavřel Kopic.

Reklama

Související témata: