Hlavní obsah

Brunclík šokoval vyrovnáním Teplice

TEPLICE

Devatenáctiletý mladoboleslavský záložník Brunclík přišel na trávník na závěrečných pětadvacet minut a ve druhé minutě nastavení šokoval teplická Stínadla vyrovnávacím gólem. Zatímco domácí přišli o dva body a druhé místo v tabulce, hostům ten jeden, který si odvezli, přiblížil vysněnou záchranu.

Článek

"Bod jsme z Teplic chtěli odvézt za každou cenu a zasloužili jsme si ho. Hlavně za zvýšenou bojovnost po inkasovaném gólu, kdy jsme soupeře dokázali zatlačit před jeho branku," řekl mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin.

Sněhová vánice byla pro hosty dlouhé minuty vítaným pomocníkem. Statečně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Po jednom z nich měl Poštulka štěstí, když Bednář nasměroval svoji hlavičku do jeho náruče. V mladoboleslavské středové řadě byla hodně znát dvojice posil Langer - Baranek, která dobře dirigovala hru mužstva.

Z branky se pár sekund radovali domácí. Miller vyrazil hlavičku Sunsinga před sebe a Mašek pohotově vrátil míč do sítě. Sudí Šedivý však gól neuznal pro údajný ofsajd. Domácí si však nadále udržovali převahu a jejich kostarická posila se činila i střelecky, ale Millera nepřekvapil a další pokusy cíl nenašly.

Brunclík využil zmatek

Obraz hry se nezměnil ani po změně stran, i když hosté se snažili držet domácí ofenzívu co nejdále od své branky. Mladoboleslavská obranná hráz povolila po hodině hry. Při jedné z útočných akcí, kdy se do šestnáctky hostí cpali i obránci, vypálil Mašek a míč někdo ve skrumáži (asi Krmaš) lehce tečoval za záda bezmocného Millera.

Domácí jako by se vedením uspokojili, a to se jim stalo osudným. Bednářova patička ještě minula cíl, ale střídající Brunclík poprvé vyzkoušel pozornost Poštulky, kterého pak prověřil další ránou Bednář. Domácí si uvědomili nebezpečí, ale Rilke ani Fenin svoje šance neproměnili. Když už se zdálo, že tři body zůstanou Na Stínadlech, využil Brunclík zmatku v domácí obraně a prostřelil Poštulku.

"Jsme samozřejmě hodně zklamaní, zvlášť po takovém průběhu. Dnes to byl hlavně boj o střední pásmo a my jsme vítězství mohli několikrát potvrdit. Neproměnili jsme šance, které zkrátka dávat musíme. Pokud se to nestane, pak přijde trest," litoval kouč domácích Vlastislav Mareček.

Teplice - Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branka: 60. Mašek - 90 (+2) Brunclík. Rozhodčí: Šedivý - Filípek, Pinkas. ŽK: Doležal, Sabou - Palát, Baranek, Krátký, Matějovský. Diváci: 4083.
Teplice: Poštulka - Kaufman, Rada, Klein, Krmaš - Doležal, Benát, Sabou, Szabo (90. Fenin) - Sunsing (66. Rilke), Mašek. Trenér: Mareček.
Mladá Boleslav: Miller - Krátký, Švejdík, Vít (84. Rojka), Palát - Baranek, Matějovský (81. M. Jarolím), Langer, Cigánek (67. Brunclík) - Bednář, Sedláček. Trenér: Dušan Uhrin ml.
TABULKA
Fotbalová liga - 17. kolo
Slavia - Olomouc 3:2
České Budějovice - Baník Ostrava 0:1
Slovácko - Brno 1:2
Drnovice - Jablonec - odloženo
Příbram - Liberec - odloženo
Blšany - Zlín 2:0
Teplice - Ml. Boleslav 1:1
Opava - Sparta 28.2. 16:40

Reklama

Související témata: