Hlavní obsah

FANTASY: Nejlepším hráčem kola Gambrinus ligy je teplický Litsingi

Praha

Zdravíme Fantasy hráče v ohlédnutí za fotbalovým víkendem, které si připravil Luděk Zelenka. Uplynulé 8. kolo bylo z hlediska naplnění předzápasových prognóz velmi vydařené. Favorité potvrdili svoji roli a nezklamali. Sparta, Olomouc i Dukla se radovaly z výher, nejjednodušší práci měla Boleslav na Slavii a překvapivě také druhý pražský klub Bohemians 1905 v Ostravě.

Pohled na nejúspěšnější hráče 8.kola Fantasy ligy.

Článek

"Pouze dva týmy dokázaly udržet čisté konto, Sparta a Boleslav. Kdo tedy měl v brance Millera či Vaclíka, může slavit. Sparťanská jednička navíc zneškodnila penaltu Nepožitkovi, takže vydělala famózních 13 bodů.

Zklamáním je výkon Pavelky i Hrubeše

Zklamáním je naopak, již tradičně, příspěvek ostravského Pavelky, či slávistického brankáře Hrubeše, který ještě v prvním poločase inkasoval červenou kartu. Na pozici obránce v osmém kole logicky zazářili střelci. Protože těch čistých kont moc nebylo, tak v hodnocení beků vyčnívají sparťan Brabec (14), liberecký lídr Kováč a Jakub Štochl z Bohemky (oba 10).

Naopak se nedařilo mému oblíbenci Trousilovi, který nejenže nedal gól, ale navíc byl vyloučen - takže nula. Ještě hůře dopadli obránci Slavie a Jihlavy, kteří jsou kvůli čtyřem inkasovaným brankám v mínusu! Mezi záložníky tradičně řádil teplický Litsingi, s bilanci 1+2 připsal svému trenérovi 15 bodů. Jen bod za ním zaostal olomoucký talent Karaš, který dal dokonce dva góly a výrazně se tak podílel na výhře nad Jihlavou.

Zklamáním je pro mě vystoupení celé slávistické zálohy, která je, podle mého, hlavním problémem sešívaných potíží. V tomto kole jsem čekal více i od kapitána Zavadila (Brno) a smolařem víkendu je určitě znojemský fotbalista Nepožitek, který, jak už bylo zmíněno, neproměnil penaltu a odmítl tak dramatizaci duelu s letenským favoritem.

V útoku se po delší době prosadil Pospěch a to hned dvakrát. Podobně se vedlo i olomouckému Doležalovi. Jinak skórovali i tradiční kanonýři Lafata, Mahmutovič a Chramosta, takže se dá říci, že bylo spíše umění netrefit do ofenzivní vozby gólového hráče!

Bakoš ani Švancara se neprosadili

V osmém kole se na hrotu objevili i dva zkušení útočníci, kteří v poslední době tolik nehráli a neprosadili se. Plzeňský Bakoš v Liberci a příbramský Švancara na Slovácku neskórovali, takže si zřejmě přesný zásah šetří až na domácí stadión – tip na příští kolo!

Já jsem celkově spokojený se svým ziskem 71 bodů, i když jsem totálně vyhořel mezi obránci. Mé manko na Michala (Hrdličku) se stále snižuje, a pokud udržím nastolené tempo, v 10. kole mi bude koukat na záda! V rámci VIP ligy držím 6. místo jen s minimálním odstupem, takže vzhůru do boje."

Reklama

Související témata: