Hlavní obsah

Baník na jaře poprvé ztratil, nepřemohl Opavu

PRAHA

Platonická převaha byla fotbalistům Baníku k ničemu, své šance neproměnili. Opavská totální defenzíva slavila na Bazalech úspěch a mistr poprvé na jaře nevyhrál. "Měli jsme štěstí, ale zasloužili jsme si jej," prohlásil kouč Slezského FC Vlastimil Palička.

Článek

"Byl potrestaný fotbal. Mohli jsme si za to zčásti sami, protože nastřelit dvakrát tyč a pak zahodit ještě pět vyložených šancí, to se nevyplácí," řekl trenér Baníku Jozef Jarabinský. Pokusy Ostravanů ztéci soupeřovu branku se odbývaly hlavně vzduchem. Čížkův trestný kop prolétl nad břevnem, Dvorníkův pokus vyhlavičkoval z brankové čáry Dujka a pak se třikrát v souboji s brankářem Bobokem ocitl Papadopulos. Dvakrát mu však zkazil radost opavský gólman a těsně před pauzou se míč po hlavičce útočníka Baníku otřel o tyč.

Opavské ataky byly nesmělé, ale nebezpečné. Zeher řádně vyplašil ze 30 metrů loňského spoluhráče Vaška, který se vytáhl při hlavičce Svátka perfektním reflexem. S přibývajícím čase se však hosté stále víc zatahovali, hráli už jen na jednoho útočníka. "Týmu nemám co vyčítat, snad jenom zahozené šance. Musíme pracovat na tom, aby se nám příště nic podobného nestávalo," krčil rameny trenér Ostravanů Jozef Jarabinský.

Baník tlačil, ale bezvýsledně. V 53. min. prošel středem Papadopulos, propálil i Boboka, jenže míč skončil na břevně. Pak Ostravané svírali soupeře jako v házené, ale postupný útok vedl už jen v dělovku Žůrka a hlavičku Dvorníka, Bobok však čaroval. Jeho poslední kousek v nastavení byl excelentní, Papadopulos jej nepropálil ani ze tří kroků. "Byl to o tom, jestli uskáčeme centry, ale nákopy soupeře jsme zvládli," ulevil si Palička.

Baník Ostrava - Slezský FC Opava 0:0
Rozhodčí: Adámek - Filgas, Goňa. ŽK: Zeher, Svátek, Laciga (všichni Opava). Diváci: 10.128.
Ostrava: Vašek - Látal, Besta, Dvorník, Čížek - Pospěch, Bystroň, Zavadil, Metelka (66. Žůrek) - Papadopulos, Magera. Trenér: Jarabinský.
Opava: Bobok - Krajčovič (66. Baránek), Kotůlek, Jašek - Laciga, Šalamoun, Sviták, Dujka - Kiša, Zeher (62. Kulig) - Svátek (79. Hořínek). Trenér: Palička.

Reklama

Související témata: